2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2021. Július 05. 20:18, hétfő | Világ
Forrás: HVG

Nyitnak a britek, egyre lazábbak a szabályok

Nyitnak a britek, egyre lazábbak a szabályok

Ezzel együtt Boris Johnson kormányfő szerint még nem ért véget a járvány, és a fertőzésszám is emelkedni fog a következő hetekben.

A szigetország két hét múlva szinte teljesen feloldja a még megmaradt járványügyi szigorításokat. Ezt Boris Johnson miniszterelnök mondta mai sajtótájékoztatóján.
A kormány a múlt hónapban az eredeti, június 21-i időpontról négy héttel későbbre, július 19-re halasztotta az angliai jogi korlátozások megszüntetését, azért, hogy az oltási kampány lépést tudjon tartani a fokozottan fertőzőképes, Nagy-Britanniában dominánssá vált delta koronavírus-variáns terjedési ütemével. Johnson a Downing Streeten tartott sajtótájékoztatón elmondta: „A nagy-britanniai koronavírus-járvány nem ér véget július 19-re, sőt a jelenlegi folyamatok alapján várhatóan jelentősen emelkedik az új fertőződések száma, amely elérheti akár a napi 50 ezret is.”

A két hét múlva várható feloldásoknak köszönhetően maximális kapacitással működhetnek majd a sportlétesítmények, azaz a Premier League következő szezonjának mérkőzéseit már mindenhol teltházak előtt játszhatják. A kormány további enyhítéseket vezet be – például megszűnik a szociális távolságtartás –, ezért lesz lehetőség a telt házas sporteseményekre. A végső döntést azonban csak jövő hétfőn tudjuk meg, addig megvizsgálják a legfrissebb járványügyi adatokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.