2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Szeptember 22. 15:42, szerda | Kultúra
Forrás: ATEMPO / MIT

November 6-án először lép fel együtt a Tátrai Band és a Charlie Band

November 6-án először lép fel együtt a Tátrai Band és a Charlie Band

Először fordul elő, hogy a két zenekar egy színpadra áll. Az eseményre november 6-án kerül sor, a nagyszabású rendezvénynek pedig a Budapest Sportaréna ad otthont – számol be az ATEMPO.sk.

"Az Olympia zenekarral a hetvenes évek első felében Észak-Afrikában és a Közel-Keleten játszottunk, ott terveztem el, hogy ha hazajövök, megkeresem Tátrai Tibuszt. 1975-ben megnéztem a Syriusban, aztán elhívtam hozzánk,” mondta a hosszú ismeretség kezdetéről Charlie (Horváth Károly).

A két zenész a Generálban is közösen muzsikált, itt három évig léptek fel együtt. A Generál elsősorban külföldön tett szert népszerűségre, Magyarországon alig ismerték őket. Tátrai Tibor 1979-ben hagyta ott a zenekart, amikor belépett a Skorpió nevű formációba, Charlie pedig visszament az Olympiába és évekig külföldön zenélt. Útjaik csak a nyolcvanas években kereszteződtek újra, ekkor a Tátrai Band már kiadta első saját lemezét.

„Tíz év alatt tíz lemezt csináltunk és a népszerűség elképesztő magaslatait éltük meg,” emlékezett vissza Charlie. A melodikus rockot játszó Tátrai Band a kilencvenes évek legsikeresebb hazai rockzenekara volt; az áttörés A küszöbön túl című lemez volt 1991-ben.

"Már majdnem kész voltunk az anyaggal, amikor a billentyűs Pálvölgyi Géza odajött, hogy lenne még egy nóta, kicsit grandiózus a refrénje. Ez volt a New York, New York, ami a banda legnagyobb sikere lett, még a csapból is az szólt,” idézi az ATEMPO Tátrai Tibort. Sláger lett mások mellett a Küszöbön túl, az Utazás az ismeretlenbe, a Hajnali szél is (a zenéket Pálvölgyi és Tátrai, a szövegek többségét Kovács Tamás írta), miközben Charlie 1994-től beindította szólókarrierjét, és dzsesszes zenekarával szintén egyre-másra gyártotta a sikerdalokat: Jég dupla whiskyvel, Könnyű álmot hozzon az éj, Mindenki valakié, Nézz az ég felé.

A Charlie Band tagjai Lerch István billentyűs és László Attila gitárosok, a szövegekért pedig Horváth Attila volt a felelős. "A Tátrai Bandet 1999-re kizsigerelte az állandó hajtás és a folyamatos lemezkészítési nyomás. 2009-ben újra összeálltunk, azóta időről időre színpadra lépünk, de új dalok már nem születnek,” jegyezte meg a gitáros.

Aktív és koncertezik Charlie is, tavaly új lemezt készített Mindenen túl címmel - a bónuszdalban Tátrai Tibor gitározott. A közös koncertet eredetileg áprilisban tartották volna, de a koronavírus okozta járvány miatt elmaradt. Az új dátum november 6-a, a helyszín pedig a Papp László Budapest Sportaréna.

Charlie-t László Attila (gitár), Halász János (billentyűk), Csiszár Péter (szaxofon), Lattmann Béla (basszusgitár) és Póta András (dob) kíséri, a Tátrai Bandnek a gitáros és az énekes mellett Pálvölgyi Géza (billentyűk), Solti János (dob), Horváth Kornél (ütőhangszerek), Csiszár Péter (szaxofon, billentyűk), Glaser Péter (basszusgitár), valamint Vincze Fekete Vera és Tiborcz Zsófi (vokál) a tagja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 17. 10:12, szerda | Életmód

A fogorvosok nem értenek egyet a fogászati segély eltörlésével

A kamara arra is rámutatott, hogy senki sem kommunikált velük az ellátások bevezetéséről vagy visszavonásáról.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.