2022. január 16, vasárnap - Gusztáv

Hírek

2022. Január 14. 16:31, péntek | Sport
Forrás: HVG / 444.hu

Novak Djokovic ismét őrizetbe kerül

Novak Djokovic ismét őrizetbe kerül

A szerb teniszezőnek másodszor is törölték a vízumát, így maradhat oltatlanul Ausztráliában. A jelenlegi állás szerint a bíróság vasárnap tárgyal a sportoló vízumának ügyében.

Hétfőn pedig már játszania kellene az Australian Openen. A határozatra azt követően került sor, hogy Alex Hawke az ausztrál bevándorlási miniszter úgy döntött, hogy másodszor is visszavonja Djokovic vízumát. Ez azzal járna, hogy kitoloncolják az országból, és nem indulhat a teniszversenyen. A CNN arról számolt be, hogy az ausztrál hatóságok helyi idő szerint szombat reggel nyolc órakor ülnek le tárgyalni Djokovic-csal. A találkozót egy ismertlen helyen tartják, hogy elkerüljék a további és lehetőleg kiküszöböljék az eddigi médiacirkuszt. A hírről a teniszcsillag ügyvédje tájékoztatott.

Scott Morrison, ausztrál miniszterelnök még csütörtökön utalt rá, hogy amennyiben a szerb nem tudja bizonyítani a különengedély szükségességét és legitimitását, úgy el kell hagynia az országot. A kormányfő hozzátette, a hatóságok az előírásokat betartva dolgoznak, így csak azok léphetnek be az országba, akik teljesen oltottak, ill. fel tudnak mutatni egy releváns orvosi felmentésről szóló dokumentumot.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 15. 19:33, szombat | Sport

Somorja: Zalka Csaba a koronavírus-fertőzés után edzésbe állt

Jó hír, hogy a somorjai kajakos, Zalka Csaba ismét edzhet, hiszen a sportoló még 2021 év végén kapta el a koronavírust – így pedig kihagyni kényszerült.

2022. Január 14. 16:26, péntek | Sport

Somorjai kosárlabda: Slama Angelikát ismét műteni kell

Nem kedvez a szerencse Slama Angelikának. A somorjai SKK női kosárlabdacsapat neveltje ismét kénytelen kés alá feküdni. A hírről a somorja.sk városi portál adott tájékoztatást.

2022. Január 13. 23:55, csütörtök | Sport

Kellemetlen meglepetés: a magyar férfi kézilabda-válogatott kikapott az EB nyitómeccsén

Nagy meglepetésre nem a papírforma érvényesült a magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság nyitómérkőzésén, ahol a favorit magyar válogatott 31-28-as vereséget szenvedett Hollandia csapatától.

2022. Január 13. 00:41, csütörtök | Sport

Női kosárlabda: Orosz Szabina remek játékával verte az UNI Győr a ligaelső Sopront

A somorjai Orosz Szabina vezette UNI Győr női kosárlabdacsapata kétvállra fektette az addig veretlen Sopront a forduló leginkább várt mérkőzésén.