2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Január 14. 16:31, péntek | Sport
Forrás: HVG / 444.hu

Novak Djokovic ismét őrizetbe kerül

Novak Djokovic ismét őrizetbe kerül

A szerb teniszezőnek másodszor is törölték a vízumát, így maradhat oltatlanul Ausztráliában. A jelenlegi állás szerint a bíróság vasárnap tárgyal a sportoló vízumának ügyében.

Hétfőn pedig már játszania kellene az Australian Openen. A határozatra azt követően került sor, hogy Alex Hawke az ausztrál bevándorlási miniszter úgy döntött, hogy másodszor is visszavonja Djokovic vízumát. Ez azzal járna, hogy kitoloncolják az országból, és nem indulhat a teniszversenyen. A CNN arról számolt be, hogy az ausztrál hatóságok helyi idő szerint szombat reggel nyolc órakor ülnek le tárgyalni Djokovic-csal. A találkozót egy ismertlen helyen tartják, hogy elkerüljék a további és lehetőleg kiküszöböljék az eddigi médiacirkuszt. A hírről a teniszcsillag ügyvédje tájékoztatott.

Scott Morrison, ausztrál miniszterelnök még csütörtökön utalt rá, hogy amennyiben a szerb nem tudja bizonyítani a különengedély szükségességét és legitimitását, úgy el kell hagynia az országot. A kormányfő hozzátette, a hatóságok az előírásokat betartva dolgoznak, így csak azok léphetnek be az országba, akik teljesen oltottak, ill. fel tudnak mutatni egy releváns orvosi felmentésről szóló dokumentumot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.