2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2020. Június 07. 17:00, vasárnap | Helyi
Forrás: tasr, HN

Nincs megegyezés a vasárnapi boltzárral kapcsolatban

Nincs megegyezés a vasárnapi boltzárral kapcsolatban

Nincs megegyezés a koalíción belül a vasárnapi boltzárral kapcsolatban. Ha az ellenzék a parlament elé terjeszt ilyen javaslatot, a koalíció nem szavazza meg - jelentette ki Michal Šipoš parlamenti képviselő vasárnap.

Šipoš hozzátette, lehetséges, hogy a koalíciós pártok saját javaslattal állnak elő a vasárnapi boltzárral kapcsolatban, ez azonban egy megfontolt döntés eredménye lesz – fogalmazott a képviselő vasárnap délelőtt a TA3 vitaműsorában.

Martin Borguľa (Sme rodina) parlamenti képviselő támogatja a vasárnapi boltzár ötletét, szerinte azonban jelen pillanatban nincs idő kulturális-etika kérdések forszírozására. Szlovákia gazdasági válsággal áll szemben, a megosztó kérdéseket most félre kell tenni.

Erik Tomáš (Smer) kritikával illette a vállalkozóknak szánt támogatást, szerinte az állam elhanyagolta ezt, ezért többen arra kényszerültek, hogy bezárják az üzletüket. Úgy véli, a vasárnapi boltzár kérdésének megnyitása azt a célt szolgálja, hogy elvonja a figyelmet a támogatás kifizetéséről.

A TA3 műsorán megszólalt Richard Sulík gazdasági miniszter is, aki teljes mértékben ellene van, hogy zárva tartsanak az üzletek vasárnap. Éppen emiatt többször is vitába keveredett Igor Matovič miniszterelnökkel.

„Az én felelősségem, hogy jól működjön a gazdaság. Azt tartom szem előtt, hogy az emberek életszínvonala emelkedjen” – modta Sulík. Hozzátette azt is, egyetért azzal, hogy a válsághelyzet június 15-ig érvényben legyen, de ellenzi annak meghosszabbítását. Úgy véli, kulcsfontosságú lesz a gazdaság mielőbbi újraindítása a válsághelyzet megszüntetése után. A koalíciós tanácson 19 intézkedést javasolt a gazdaság fellendítésére.

Címkék: boltzár, gazdaság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.

2024. Február 05. 09:35, hétfő | Helyi

Dunaszerdahely: A városi buszok új menetrendje február 5-én lép hatályba

A város tömegközlekedési rendszerének fejlesztése érdekében február 5-én új menetrend lép életbe a városi buszok számára, figyelembe véve a lakossági kéréseket. A változások elsősorban az 1-es vonalra koncentrálódnak.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.