2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2022. December 08. 17:16, csütörtök | Sport
Forrás: cas.sk

NHL: Tage Thompson brillírozott

NHL: Tage Thompson brillírozott

Hatpontos mérkőzést tudhat maga mögött a Buffalo Sabres centere, Tage Thompson.

A tengerentúli NHL-ben a Columbus Blue Jackets fogadta otthonában a Buffalo Sabres csapatát. A vendégek lefte, Tage Thompson mesteri játékot bemutatva, 6 kanadai ponttal zárta a mérkőzést.

Öt góljából négyet már az első harmadban szerzett, amelyet a Sabres nyert 6:0-ra. Az amerikai csatár a nyitógól után, 16 perc 40 másodpercnyi játékidő alatt szerzett négy gólt, az NHL történetében ennél gyorsabban csak a Hamilton Tigers mezében hokizó Joe Malone volt erre képes még 1921 februárjában.

"Ez azon esték egyike, amikor minden összejön. A csapattársaim is sokat segítettek ezen siker elérésében. Sok éven keresztül dolgoztam, hogy idáig eljuthassak, és ez nagyszerű érzés. Tovább akarok fejlődni és folyamatosan feszegetni a képességeim határát" - mondta Thompson.

Thompson megdöntötte az egy harmad alatt szerzett gólok rekordját, így ő lett a negyedik játékos, aki négyszer volt eredményes az első harmadban. Előtte a szlovák Peter Bondra (1994), Grant Mulvey (1982) és a már említett Malone (1921) érte el ezt az eredményt. Thompson a második Sabres-játékos, aki öt gólt szerzett egy mérkőzésen, előtte Dave Andreychuk tudott ötször betalálni 1986-ban. A Buffalo teljes támadósora gálázott, Alex Tuch egy gólt és három gólpasszt, Jeff Skinner pedig négy gólpasszt jegyzett.

Címkék: jégkorong, NHL, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 10:27, csütörtök | Sport

HARMADIK GYŐZELEM A VB-n: A szlovákok 4:0-ra verték Lengyelországot

Samuel Hlavaj kapus 20 védést mutatott be, és bemutatta első hibátlan mérkőzését.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.