2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Február 19. 09:34, hétfő | Sport
Forrás: Teraz.sk

NHL: A Pittsburgh visszavonultatta Jágr mezét

NHL: A Pittsburgh visszavonultatta Jágr mezét

Jágr a Pittsburghben kezdte NHL-pályafutását, amellyel kétszer nyert Stanley Kupát.

A Pittsburgh éjjel kikapott a Los Angeles ellen (1:2), miután Adrian Kempe a harmadik harmad utolsó hét percében eldöntötte a meccset. A győztes gólt emberhátrányban szerezte, ez volt karrierje 300. pontja. "Tartottuk magunkat a tervhez, türelmesek voltunk. Küzdöttünk és a végén két gólt szereztünk. Elég kiegyenlített meccs volt, de ismét jól játszottunk. Megérdemeltük a két pontot" - jegyezte meg a svéd csatár. A Kings kapusa, Cam Talbot megbízható teljesítményt nyújtott, 30 lövésből csak Sidney Crosby tudta bevenni kapuját. A Kings a legutóbbi hat meccséből ötödik győzelmét aratta.

A mérkőzés előtt a Penguins ünnepélyesen visszavonultatta Jaromír Jágr cseh jégkorongozó 68-as mezét. Jágr mindössze a harmadik játékos lett a franchise történetében, akit ez a megtiszteltetés ért. Előtte csak Mario Lemieux (66) és Michel Briere (21) előtt tisztelgett a klub.

Jágr a tengerentúli karrierjét a Pittsburghben kezdte, amellyel kétszer is sikerült Stanley Kupát nyernie. A Pittsburghben 11 szezont játszott, amely karrierje legsikeresebb időszakát jelentette. A két Stanley Kupa-diadal mellett megnyerte a liga legértékesebb játékosának járó Hart-trófeát, valamint öt első helyet szerzett az alapszakasz góllövőlistáján.

A Penguinsben 806 alapszakasz-mérkőzésen lépett pályára, és 1079 pontot szerzett. Később nyolc másik tengerentúli klubban is szerepelt. Pályafutását hivatalosan még mindig nem fejezte be, jelenleg a cseh Extraliga-csapat, a Kladno tulajdonosa.

Forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.