2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2021. November 07. 20:03, vasárnap | Sport
Forrás: NFL / Youtube

NFL-körkép: 9.hét – Vajon melyik csapat viszi el Odell Beckham Jr.-t?

NFL-körkép: 9.hét – Vajon melyik csapat viszi el Odell Beckham Jr.-t?

Minden héten vasárnap: „minden héten háború”. Nem véletlenül idézzük a 2000-es évek egyik legnagyobb amerikai focis filmjének címét, ezen a héten komoly összecsapások várhatók az NFL-ben.

Nem Tua kezd a Houston ellen

A hétvége egyik legfontosabb híre, hogy Tua Tagovailoa ujjsérülése még nem jött rendbe teljesen. Az irányító dobókezének középső ujja repedt el, a mai meccsen ezért a Miami csereirányítója, Jacoby Brissett lesz a kezdő. Brissettnek vigyáznia kell, hiszen a Miami rosterén nincs harmadik irányító. A Dolphins a következő körben a Ravensszel játszik, a probléma viszont az, hogy csütörtök este, így egyáltalán nem biztos, hogy Tua akkor pályára tud majd lépni – írja Adam Shefter.

Rodgers, az oltásellnes troll

Az NFL elkezdte a vizsgálódását azzal kapcsolatban, hogy Aaron Rodgers és a Packers betartotta-e a Covid protokollokat. Teszi ezt a liga azután, hogy Rodgersről kiderült, hogy nincs beoltva és a jelek szerint nem követte az előírásokat. Ian Rapoport információi szerint a játékos és a csapat is kaphat pénzbüntetést, amennyiben bebizonyosodik a kihágás – azonban eltiltás nem várható.
Az irányító már többször hangot adott nemtetszésének a liga COVID-szabályait illetően. Legutóbb a Pat McAfee Show-ban kritizálta az előírásokat, sőt kiderült róla, hogy eléggé oltásellenes. A játékos homeopátiás kezelésekkel „immunizálta” magát a nyár során, sőt azt kérte az NFL-től, hogy ezt ismerje el oltásként. A liga természetesen elutasította Rodgers elmebeteg ötletét. Mivel Rodgers nincs beoltva, így legalább 10 napot izolálva kell töltenie, tehát legkorábban jövő szombaton aktiválhatják – amennyiben folyamatos negatív teszteket produkál. Így jó esetben pályára léphet jövő héten a Seahawks ellen, de ez még egyáltalán nem biztos.

Sérülések és visszatérők
A Cardinals hivatalosan is IR-re tette JJ Wattot, emellett egy másik védőfalember, Rashard Lawrence is oda került. Jó hír azonban, hogy a csapat aktiválta az elit left Rodney Hudsont, aki így visszatérhet.

A Browns IR-re tette a tavalyi All-Pro jobb oldali tackle Jack Conklint, akinek így a maival együtt legalább három hetet ki kell hagynia a térdsérülése miatt, amivel már az előző két meccsen sem tudott pályára lépni. A helyét Blake Hance veszi át.

A Bills csereirányítója, Mitch Trubisky Covid-IR-re került, ugyanis pozitív koronavírus tesztet produkált. A szintén irányító Jake Fromm is ezen a listán van egyébként, így a Bills felhozta a gyakorlócsapatból Davis Webbet, hogy ő legyen Josh Allen cseréje a mai Jaguars elleni találkozón. Tudtunkkal Josh Allen egyébként nincs beoltva, így kisebb csoda, hogy neki közeli kontaktként nem kell kihagynia a mai találkozót.

Rájár a rúd a Raidersre: Gruden menesztése után Ruggsot is kivágták, de nem akármiért
A Las Vegas-i rendőrség közleménye szerint a Raiders tavalyi első körös elkapója kedd hajnalban halálos autóbalesetet okozott, ráadásul ittasság jeleit mutatta, így ezzel együtt fogják megvádolni. A játékos kisebb karcolásokkal megúszta az esetet, de a Toyota sofőrje meghalt. Ha Ruggst bűnösnek mondja ki a bíróság, akkor valószínűleg nem fogja tudni elkerülni a börtönt. Azt mondanom sem kell, hogy NFL-es karrierjének a jelek szerint vége. A Raiders két nappal később már ki is vágta az egyébként tehetséges elkapót. A Raiders és így Ruggs a bye weekjét töltötte a héten. Az elkapó idén 24 elkapásból 469 yardot és 2 TD-t szerzett a futballpályákon.

Ha a Gruden-ügy és mindez nem volna elég, a hét végén egy másik Raiders-játékos került bajba a pályán kívül. A 2020-as draft első körös cornerbackje, Damon Arnette is a kivágás sorsára juthat, miután egy videofelvételen fegyvert lóbál a levegőbe és gyilkossággal fenyeget valakit. A játékos ellen két per is zajlik momentán.

Mégsem viszi el gyenge csapat OBJ-t
Egyezségre jutott a Browns és Odell Beckham, az elkapó szerződését átalakították és hétfőn kerül majd waiverre, tehát kedden adhatnak be rá kérelmet a többiek. A szerződés módosításával azonban leginkább azt érték el, hogy rossz csapatoknak ne legyen érdeke megszerezni Beckhamet. Egyszóval, a Browns jófejként viselkedett a szebb napokat is megélt szupersztárral.

Összeállítás OBJ clevelandi éveiből:

Mátyás.M8

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.