2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2021. Október 31. 20:47, vasárnap | Sport
Forrás: NFL.com / Youtube

NFL-körkép: 8.hét

NFL-körkép: 8.hét

Mátyás kollégánk jóvoltából újabb állandó rovat indul, ezúttal sport kategóriában. Mint azt a sport szerelmesei nyilván tudják, vasárnap az amerikai futballé a főszerep. Lássuk, mik a hét legfontosabb hírei.

Soha nem volt ennyi szoros meccs egy szezonban

Roppant izgalmas az idei idény, rekordközeli eredmények és kivételesen sok szoros meccs jellemzi a 2021/2022-es szezont. Idén már 21 olyan mérkőzés volt, ami legalább 21 pontos különbséggel dőlt el, az Associated Press adatai alapján pedig ez a második legtöbb az 1970-es AFL-NFL egyesülés óta – 2009-ben 23 ilyen találkozó volt hét forduló alatt. Az utóbbi hat évben egyébként 13 ilyen meccs volt az átlag hét kör után. A múlt hétvége persze nagyban hozzájárult ehhez a statisztikához, hiszen 6 mérkőzés is 22 vagy több ponttal dőlt el. Ez mindössze a harmadik alkalom az utóbbi 100 évben, hogy egy napon ennyi simázást láthattunk (2009.10.25. és 1986.09.07.)

És hogy melyik csapatok felelősek ezekért? A Cardinals, a Buccaneers és a Bills is három kiütés jó oldalán állt, a Bengals pedig kettőnél, a túloldalon a Texans háromszor kapott ki legalább 21 ponttal, a Falcons, a Dolphins, a Giants és a Jets pedig kétszer. Annyi szerencséje azért van az NFL-nek, hogy egyik kiütés sem főműsoridőben történt idén, hanem mindegyik a vasárnap délutáni idősávban.

Rams: DeSean Jackson eladó

Az elkapó teljesen egészséges, mégsem lép pályára a Texans elleni hétvégi rangadón. Több forrás is megerősítette, hogy ennek nem más az oka, mint hogy a Rams aktívan árulja a 35-éves szélsőt. A hírek szerint, mivel egyik fél sem azt kapta, amire számított, közös megegyezéssel a szakítás mellett döntöttek.
A 35 éves Jackson még mindig tényező tud lenni, nem is játszik rosszul, de egyszerűen nem akart működni a dolog. Nem igazán találta meg a helyét Sean McVay a támadósorban és Matt Stafforddal sem tökéletes az összhang, az elmúlt két meccsen már csak két labda ment felé, amiből egy elkapás lett hat yardért.
Arról nincsenek egyelőre információk, hogy kik jelentkezhetnek be érte, pláne hogy a pályára lépések számától függően akár 2,5 millió dollárt is kereshet a szezon hátralévő részében. Mivel a fizetése garantált, így nem valószínű, hogy a Rams kivágja egy sikertelen cserekísérlet után, de a kora, a sérülékenysége és a fizetése miatt nem valószínű, hogy mondjuk egy 2024-es hetedik körös picknél többet kapna érte a csapat.Partnerként felmerülhet például a Chargers, a Colts vagy a Saints, ahol elkélne még egy jó mélységi elkapó.

Texans: továbbra is Davis Mills kezd, de Tyrod Taylor már úton van

Tyrod Taylor végre visszatért a Texanshoz, a héten már edzett is, ugyanakkor nincs még olyan állapotban, hogy kezdőként pályára lépjen, így ismét Davis Mills vezeti majd a támadósort, jelentette be a főedző David Culley. A csapat a héten a Rams ellen lép pályára hazai pályán. Mills idén már hat meccsen játszott, ebből ötször kezdő volt. Ebből egyedül a Patriots ellen játszott jól az ötödik fordulóban, amikor 72,4 százalékos pontossággal 312 yardot és három TD-t passzolt INT nélkül. A többi találkozón viszont mindössze 735 yard, két TD és hét INT került a neve mellé, négyszer is 10 pont alatt maradt a Texans. Legutóbb a Cardinals ellen 135 yardot passzolt TD és INT nélkül, jelenleg ő az egyik legrosszabb irányító a ligában.

Ceedee Lamb már az ötödik büntetését zsebelte be

Kibújt a kisördög a Dallas zseniális elkapójából, hatodik meccsén már az ötödik pénzbüntetést nyeli be Ceedee Lamb. A wide reciever egyelőre nem jár Vontaze Burfict-i magasságokban, de azért érdemes lenne odafigyelni rá, hiszen a notorikus szabályszegés néha a győzelmébe kerülhet a dallasi gárdának. Lambet az NFL kétszer büntette meg azért, mert a meze nem volt betűrve: az első eset 5 150 dollárjába fájt, a második pedig 15 450 dollárba. Mivel a büntetés mértéke minden ismételt elkövetés esetén triplázódik, így a következő szabályszegésért már 46 350 dollárt kell befizetnie az elkapónak.

Ezeken kívül Lamb kapott egy 5 150 dolláros csekket azért, mert a zoknija nem fedte be teljesen a lábszárát, valamint tauntingért és illegal crackback blockért is megbüntették már. Eddig összesen 46 865 dollárt veszített a szabálytalanságai miatt, ami bár nem tűnik olyan soknak, mi azért jobban is el tudnánk költeni 14,5 millió forintnyi összeget.

Címkék: állandó rovat, NFL, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.