2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. December 20. 00:24, hétfő | Sport
Forrás: NFL.com / Fox News / Fűzővel Kifelé!

NFL-körkép: 15. hét – Rengeteg a COVID-os játékos, több meccset is át kellett tenni

NFL-körkép: 15. hét – Rengeteg a COVID-os játékos, több meccset is át kellett tenni

A koronavírus okozta járvány a világ legjobb sportolóit sem kíméli, ez alól pedig az NFL-játékosok sem képeznek kivételt. A Seahawks – Rams és a Football Team – Eagles találkozót szerdára tolták át.

Rengeteg játékost tettek COVID-IR listára

A fontosabb nevek közül ezek a játékosok kerültek vasárnap a csapatok COVID-sérültlistáira:
Sammy Watkins, WR, Ravens
Chris Westry, CB, Ravens
Derrick Brown, DT, Panthers
James Hudson, OT, Browns
Jonathan Greenard, Edge, Texans
Trysten Hill, DT, Cowboys
Osa Odighizuwa, DT, Cowboys
Folorunso Fatukasi, DT, Jets
Breshad Perriman, WR, Buccaneers

A Rams ellenben már hozott is vissza játékosokat a sérültlistáról. Jó hír a los angelesiek számára, hogy Odell Beckham Jr. és Darrell Henderson is újra bevethető, így ők már biztosan játszanak a szerdai, Seahawks elleni találkozón. A Washington aktiválta kiváló védőjét, Montez Sweat-et.

A Dolphins a safety Jevon Hollandot aktiválta, a Giants a safety Xavier McKinney-t, míg a Bears a DT Eddie Goldmant, azonban a Chicago koordinátorai nem tudnak visszatérni a holnapi mérkőzésre, így a támadókoordinátor a QB-edző John DeFilippo lesz (volt csapata ellen), a védőkoordinátor pedig a korábbi főedző Mike Pettine.

A Cardinals azonban csúnyán megsínylette a koronavírus okozta járványt. A csapat Deandre Hopkins és Robert Alford nélkül állt ki a harmatgyenge Detroit Lions ellen, akik totógyilkos módon meg is verték őket, méghozzá magabiztos játékkal. A Jets esetében tömeges aktiválásáról beszélhetünk, hiszen a kisebb new yorki csapat 4 alapjátékost is visszahozott az IR-listáról, név szerint: Michael Cartert, Tyler Kroftot, Chuma Edogát és Bryce Huffot. Nem mintha ez megmentené a csapatot az idei szezonban. A foghíjas és szétszórt Titans legalább annak örülhet, hogy visszakapták a pass rusher Bud Dupree-t.

A Saints egy tight endet IR-re tett, egy másikat pedig aktivált onnan: Garrett Griffin megy a sérültlistára és Adam Trutman jön le onnan.

A Falcons sérültlistára tette a safety Erik Harrist.

A Bengalsnál viszont visszatér a cornerback Trae Waynes és a guard D’Andre Smith.

A Giants leigazolta a gyakorlócsapatába a linebacker Jaylon Smitht és már fel is hozta a mai meccsre az aktív keretbe.

A Jags kivágta Urban Meyert, ráadásul fizetni sem terveznek neki

Szerdán érkezett az egyébként nem annyira váratlan hír, miszerint a Jacksonville Jaguars meneszti vezetőedzőjét, Urban Meyert. A csapat hathatós indokokra hivatkozva tette mindezt, ez pedig csak annyit jelent, hogy a nem tervezik kifizetni az ősz mester kontraktusából fennmaradó négy évet. A csapatnál nem egy dologra mutatnak, hanem több eset csúcsosodott ki ebben a döntésben és úgy gondolják, hogy ezek elegek ahhoz, hogy ne kelljen kifizetniük a maradék garantált tartalmakat (az edzői szerződések általában teljesen garantáltak). Katasztrofális állapotban van a floridai franchise: azonnal szárnyra kaptak azok a pletykák, miszerint Meyernek azért kellett mennie, mert egy edzésen megrúgta a kicker Josh Lambo-t. A csapat persze mindent tagad, Shad Khan tulajdonos szerint az edzőnek már akkor eldőlt a sorsa, amikor egy 20-0-s zakóval vonultak le a pályáról a múlt heti, Titans elleni mérkőzést követően.

Deshaun Watson hazudott a jogi ügyével kapcsolatban

Négy nőn múlott, hogy Watson nem lett a Miami Dolphins játékosa – írja a FűzővelKifelé.hu cikke. A fura címmel ellátott cikket végig olvasva azonban hamar kiderült, hogy miről van szó. Mint tudjuk, a Texans irányítóját 22 nő vádolja szexuális zaklatással, a játékos azonban azt állította: nem akar peren kívül megegyezni egyikkel sem, mert biztos az ártatlanságában. Ehhez képest kiderült, hogy komoly tárgyalások folynak a háttérben, és amikor a Miami Dolphins minden követ megmozgatott a QB megszerzéséért, akkor már 18 nővel megvolt a peren kívüli egyezség. Az üzletet azért nem sikerült nyélbe ütni, mert négy másik még továbbra is tartja a játékos ellen felhozott vádakat. Watsont a Miami mellett a Carolina is szívesen vinné, de egyetlen NFL-csapat sem fogja addig játszatni, amíg nem sikerül tisztára mosnia a nevét.

Címkék: amerikai futball, NFL

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.

2024. Április 04. 09:29, csütörtök | Sport

Győzött a Boston és bebiztosította a hazai pálya előnyét az NBA rájátszásában

A Celtics megszerezte szezonbeli 60. győzelmét.

2024. Március 22. 09:34, péntek | Sport

Szívműtéten esett át Peter Sagan

Sagan szokatlanul magas pulzussal - abnormális tachikardiás epizóddal - küszködött februárban egy hegyikerékpár-versenyen a spanyolországi Chelve-ben.