2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2021. December 05. 21:13, vasárnap | Sport
Forrás: NFL / Ian Rappaport

NFL-körkép: 13.hét – Big Ben a szezon után visszavonul

NFL-körkép: 13.hét – Big Ben a szezon után visszavonul

Már csak öt meccshét van hátra az idei szezonból, izgalmaknak pedig nem vagyunk híján. Igazán nincs ok panaszra az idei meccseket nézve, bár a kickerek talán más véleményen volnának. Gyorshíreink:

Visszaáll a 208 millió dolláros fizetési keret

Úgy tűnik a fizetési sapka visszaáll a megszokott mederbe és ismét növekvő pályára áll a koronavírus miatti jelentős csökkenést követően. Ian Rapoport információi szerint a jövő évi fizetési keret várhatóan eléri a $208,2 milliós felső határt, amiben az NFL és az NFLPA közösen állapodott meg a tavalyi csökkenést kiigazító lépésekkel együtt. Idén (182,5 millió dollár) és tavaly is (198,2 millió dollár) csökkentett kerettel vágtak neki a szezonnak a csapatok, a terhek több évre való szétszórását viszont szerencsére elkerülték. Ennek értelmében és a helyzet stabilizálódásának köszönhetően eldőlt, hogy a 2022-es idényben ismét 208,2 millió dollár lesz a maximális keret. A tulajdonosok ennél még optimistábbak, szerintük 2023-ra még nagyobb ugrást tudnak majd elérni, köszönhetően a bevételek folyamatos növekedésének. A tavalyi szűkölködés miatt egy csomó csapatnak trükköznie kellett játékosaik szerződésével, így az idei captől sem remélhetnek túl sok jót. Az overthecap.com kalkulációit alapul véve jelen állás szerint a Saints, a Packers, a Cowboys és a Vikings is negatívban van 2022-re (a Packers közel 40 milliós, a Saints bő 60 milliós deficitben).

Adrian Peterson örökké játszani fog?

Ma érkezett a hír, miszerint Adrian Petersont aktiválta a Seahawks, és Pete Carroll mester szerint már ma be is vetik a veterán futót. Peterson idén mindössze 27 labdacipelést kapott, amiből 82 yardot és egy TD-t szerzett a Titansben. Rendkívül lassúnak és darabosnak tűnt Tennessee-ben, három meccs után ki is vágták, így túl sokra nem lehet tőle Seattle-ben sem számítani. Egy ilyen harcedzett vezér azonban minden öltözőnek jót tehet, ráadásul a Seattle-ben egyedül DeeJay Dallas nevezhető egészségesnek. A harminchetedik életévéhez közelítő AP jelenleg 14 914 yarddal és 119 TD-vel büszkélkedhet. Előbbi adat az ötödik helyre elég, bár már csak 368 yardra lenne szüksége ahhoz, hogy megelőzze a legendás Barry Sanderst. A TD-k számában az örökranglista negyedik helyén foglal helyet, és négy újabb TD esetén felléphetne a dobogóra, megelőzve a jelenleg harmadik Marcus Allent.

Big Ben a szezon után visszavonul

Szögre akasztja futballcipőit Ben Roethlisberger, a Pittsburgh Steelers házi legendája. A 40 éves irányítónál ez nem számít bombahírnek, hiszen már évek óta levegőben lógott a visszavonulás. Big Ben a Steelers 2004-es első körös választottjaként egész karrierjét a csapatnál töltötte. Már rookie évében nagyot ment, megválasztották az Év Újonc Támadójátékosának, ezután kétszer nyert Super Bowl-t, hatszor választották Pro Bowl-ba, és minden bizonnyal nemsokára magára öltheti az arany zakót is. Pályája csúcsán elit irányítónak számított, a legmagasabb polcon tartották számon. 2018-ban még 67 százalékos pontossággal 5129 yardot és 34 TD-t passzolt, de 2019-ben már a szezon elején megsérült, azóta pedig csak árnyéka önmagának. Idén mindössze 64,6 százalékos pontossággal passzolt 2522 yardot, 14 TD-t és hat INT-t, miközben 15 extra dobás mellett 20 turnovert érő passza volt. Ez ugyanakkor nem árnyékolja be a Hall of Famer karrierjét: 403 TD-je a nyolcadik-, míg 62,870 passzolt yardja a hatodik legtöbb valaha, és jó esélye van rá, hogy a szezon végére megelőzze az 1509 yarddal előtte álló Philip Riverst.

TJ Watt felépült a COVID-19-ből

TJ Wattról hétfőn derült ki, hogy elkapta a koronavírust, ami után a Steelers Covid-IR-re is rakta a pass rushert. Mivel be van oltva, így két negatív tesztre volt szüksége a játékengedélyhez – mivel ezt sikerült abszolválnia, így a héten pályára léphet a Ravens elleni rangadón, írja a FűzővelKifelé.

Címkék: amerikai futball, NFL

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.