2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. November 28. 19:13, vasárnap | Sport
Forrás: NFL / Fűzővel Kifelé!

NFL-körkép: 12. hét – OBJ eredetileg a Packersbe ment volna

NFL-körkép: 12. hét – OBJ eredetileg a Packersbe ment volna

Itt a vasárnap, Advent első vasárnapja. Az ünnepvárás kezdete. Ééééés az amerikai profi futballiga tizenkettedik játékhete! Hírmorzsáink következnek.

OBJ a Packersben játszott volna szívesebben, de ők nem tudták megfizetni

Ma este megküzd egymással az NFC két topcsapata, a Los Angeles Rams és a Green Bay Packers. A párharcnak rengeteg pikantériája van (elég csak a tavalyi rájátszásra vagy Matt Staffordra gondolni), de közülük talán a legaktuálisabb Odell Beckhamet érinti. Nemrég számoltunk be a hírről, hogy a Browns lapátra tette elit elkapóját, Odell Beckham Jr.-t. A játékosra azonnal lecsapott a wisconsin-i gárda, Beckham pedig nem is zárkózott el a gondolattól. A gond a fizetéssel lehetett, ugyanis a Green Bay maximum veteránminimumot, azaz 537 ezer dollárt lett volna hajlandó fizetni érte, ezt pedig Beckham értelemszerűen kevesellte. A tárgyalások nem rekedtek meg azonnal, de mivel a GB nem volt hajlandó ennél többet kiperkálni a játékosért, így az végül a Rams-et választotta. A Packersnek jelenleg 4,6 millió dollárnyi cap space-e van, OBJ pedig a Rams plafonjából 1,25 millió dollárt foglal idén és 400 ezret jövőre az OTC infói szerint (az ilyen kisebb összegekkel lehet machinálni, kevesebb számítódik bele a capbe). Ez pénzügyileg a Green Bay-nek is belefért volna, de Brian Gutekunstnak nem ért ennyit az elkapó.

Három kezdőjátékos is visszatér a 12. héten

Név szerint Kareem Hunt, Bradley Chubb és Jack Conklin öltheti ismét magára csapataik dresszét. A Browns futója, Hunt még a hatodik héten sérült meg, a kiváló ám problémás játékos eddig 5,2 yardot átlagolt, begyűjtött 5 TD-t és Nick Chubb-bal a liga legveszedelmesebb RB-duóját hozták létre. Visszatérése nagy erősítést jelent a győzelmekre ácsingózó clevelandiak számára. Szintén Cleveland-be érkezik vissza a right tackle Conklin, aki éppen Hunt előtt tisztíthatja az utat. Ami Bradley Chubbot illeti: a Broncos pass rushere idén mindössze 19 snapen lépett pályára, a második hét óta nem volt hadra fogható. Azóta megműtötték a bokáját és jó eséllyel most még csak limitált szerepet kap a Chargers ellen.

A Titans-re idén rájár a rúd

A memphis-i csapat újabb sztárját kényszerült nélkülözni a mai mérkőzésen. Julio Jones és Derrick Henry mellett A.J. Brown is IR-listára kényszerült, így a New England elleni találkozóra erősen foghíjas kerettel érkezett a Tennessee. Ráadásul Golden Tate-et sem aktiválta a gárda a gyakorlócsapatból, így a kezdő elkapósor így fog kinézni a Patriots elleni rangadón: Nick Westbrook-Ikhine, Chester Rodgers, Dez Fitzpatrick. Nem egy izmos támadósor, az már bizonyos.

A Dallas padra küldheti sztárfutóját

Az utóbbi hetekben alaposan visszaesett Ezekiel Elliott és ezzel együtt a Dallas Cowboys teljesítménye is, a futó láthatóan térdsérüléssel küzd, ez pedig hatással van a játékára. Amerika csapatánál ezért azon spekulálnak, hogy a mai meccsen ültetni fogják a kiváló játékost. Mivel nem került IR-listára, a játéka jövő héten is bizonytalan státuszba léphet. A Cowboys egyébként az utóbbi négy meccséből hármat kikapott, Elliott futóteljesítménye pedig az eredményekkel egyenesen arányosan csökkent. Az utóbbi hetekben így néztek ki a dallasi RB futott yardjainak számai: 51, 41, 32 és 25. A csapat a nyolcadik fordulóig 152 yardot átlagolt a földön, azóta pedig csak 84,5-öt egy elég gyengécske 3,8 yardos futásonkénti átlaggal.Ebben persze közrejátszik, hogy a támadófalban is voltak sérülések, változtatások, de az is egyértelműen látszik, hogy Elliott nem 100 százalékos és közel sem olyan robbanékony, mint a szezon első felében, így pedig jót tehet neki egy kis pihentetés. Főleg mivel Tony Pollard nagyon is jól játszik második számúként.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.

2024. Április 04. 09:29, csütörtök | Sport

Győzött a Boston és bebiztosította a hazai pálya előnyét az NBA rájátszásában

A Celtics megszerezte szezonbeli 60. győzelmét.

2024. Március 22. 09:34, péntek | Sport

Szívműtéten esett át Peter Sagan

Sagan szokatlanul magas pulzussal - abnormális tachikardiás epizóddal - küszködött februárban egy hegyikerékpár-versenyen a spanyolországi Chelve-ben.