2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2023. Június 12. 13:59, hétfő | Világ
Forrás: teraz.sk

Németországban kezdetét veszi a NATO történetének legnagyobb légierőgyakorlata

Németországban kezdetét veszi a NATO történetének legnagyobb légierőgyakorlata

A NATO történetének legnagyobb légierő-manővere kezdődik hétfőn a német légtérben, amelyen két héten keresztül 25 ország mintegy 10 ezer katonája és 250 repülőgépe vesz részt.

Erről a TASR számol be a DPA hírügynökség szerint.

Az Air Defender 2023 elnevezésű, a német Bundeswehr által vezetett manőverek június 23-ig tartanak, és annak gyakorlására összpontosítanak, hogy a NATO-erők hogyan tudnák visszaverni egy keleti agresszor támadását.

Bár a manőverekre az Oroszország és a lehetséges NATO-tagjelölt Ukrajna között dühöngő háború idején kerül sor, a német légierő tisztviselői szerint a gyakorlat ötlete már 2018-ban megfogalmazódott - még Oroszország 2022 februárjában kezdődött nagyszabású ukrajnai inváziója előtt.

A gyakorlatra ráadásul a nyári csúcsidőszakban kerül sor, és a becslések eltérnek a polgári légiforgalom zavarásának mértékét illetően.

Ingo Gerhartz, a német légierő tisztviselője szerint a járatkésések "legfeljebb néhány perces nagyságrendűek" lesznek, míg Matthias Maas, a GdF légiforgalmi irányítók szakszervezetének képviselője szerint a gyakorlat "óriási hatással lesz a polgári légi közlekedésre".

A manőverek közvetlenül három németországi légteret érintenek: Észak-Németország és az Északi-tenger, Kelet-Németország és a Balti-tenger, valamint Délnyugat-Németország egyes részeit.

Forrás: teraz.sk

Címkék: gyakorlat, légierő, NATO

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 10:09, péntek | Világ

Ezen a napon: Május 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.