2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2020. Október 15. 21:30, csütörtök | Világ
Forrás: TASR

Németország szombattól a rizikós országok listájára teszi Szlovákiát

Németország szombattól a rizikós országok listájára teszi Szlovákiát

BERLIN/POZSONY, október 15. – A német kormány csütörtökön hozta meg azt a döntést, amely október 17-i hatállyal az egész országot a rizikós régiók listájára teszi. Eddig csupán öt megyénk szerepelt az említett listán.

A német listára felkerül még egész Hollandia, Málta, Franciaország határmenti területei és 11 EU-s ország egyes régiói. Első alkalommal jelöl meg Németország lengyel és olasz területeket rizikósként, így már egyetlen szomszédos ország sem képezi a zöld zónát.

A frissített listát a Robert Koch Intézet tette közzé weboldalán, amely szerint a szigorítások szombat hajnaltól lépnek érvénybe.
A DPA hírügynökség információi szerint Németország – mint általában – most is időben fogja figyelmeztetni polgárait a veszélyesnek minősített régiókba való utazás következményeiről.

Múlt hét óta a listán öt szlovákiai területi egység szerepelt: a Pozsonyi, a Zsolnai, az Eperjesi, a Nyitrai és a Nagyszombati kerület. Németország azokat a területeket jelöli meg rizikósként, ahol az utóbb i egy hetet szem előtt tartva a 100,000 főre jutó fertőzöttek száma eléri az 50-et. Ez jelenleg 130 országra teljesen érvényes, további 12-ben pedig részlegesen.

Akik ezekből az országokból, ill. területekről érkeznek vissza Németországba, 14-napos kötelező karanténba kell vonulniuk, kivéve, ha 48 óránál frissebb negatív COVID-19 teszttel rendelkeznek.

Ezeken a szabályokon Németország november 8-án készül változtatni, ekkortól ugyanis a kötelező karantén időtartama lecsökken 14 napról 10-re. „Szabadulni” öt nap után lehet, természetesen negatív COVID-teszt elvégzése után.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.