2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2021. Március 27. 08:18, szombat | Világ
Forrás: HVG

Németország: Az eddigi legsúlyosabb lehet a harmadik hullám

Németország: Az eddigi legsúlyosabb lehet a harmadik hullám

Az előrejelzések alapján akár százezer napi új fertőzöttet is hozhat a koronavírus okozta járvány harmadik hulláma. A Robert Koch Intézet szerint ez lesz az eddigi legsúlyosabb hullám.

Németországban az elmúlt hetekben megugrott a napi új fertőzöttek száma, és ha a Robert Koch Intézet pénteki előrejelzéséből indulnak ki, a korábbi két hullámnál sokkal súlyosabb lehet a koronavírus-járvány harmadik hulláma. A járványügyi intézet hat számjegyű napi fertőzöttről ír. Jens Spahn egészségügyi miniszter szerint igaz, hogy Németország már finisel az ún. „járványmaratonban”, de ez az utolsó hullám megviselheti az egészségügyi rendszert.

A járványügyi intézet igazgatója, Lothar Wieler mindenkit óvatosságra int, főleg a húsvéti ünnepek alatt. Az intézményvezető szerint pokolian kemény hetek jönnek, és az emberek felelősségteljes viselkedése enyhíthet a harmadik hullám okozta károkon. A pénteki adatok alapján 21 ezerrel nőtt a fertőzöttek száma, valamint a vírus 183 új áldozatot követelt.

Hétfő éjféltől csak negatív koronavírus-teszttel léphetnek be a légi utasok Németországba, a szomszédos országból érkezpknek szintén egy 48 óránál nem régebbi negatív tesztet kell felmutatniuk, és tíz napra karanténba kell vonulniuk. Ezt egy második negatív teszttel öt napra csökkenthetik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.