2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Április 12. 18:35, hétfő | Koronavírus
Forrás: TASR

Németország 31 lélegeztetőgépet ajándékozott Szlovákiának

Németország 31 lélegeztetőgépet ajándékozott Szlovákiának

POZSONY, április 12. – Németország a koronavírus elleni harc jegyében 31 lélegeztetőgépet ajándékozott Szlovákiának összesen 150.000 euró értékben.

A szállítmány a következő napokban érkezik meg a Rózshegyi Katonai Kórházba. A TASR hírügynökséget a védelmi minisztérium szóvivője Martina Kovaľ Kakaščíková tájékoztatta. A lélegeztetőgépeket a legsúlyosabb COVID-esetek gyógyítására használják majd. „A 31 gépből huszonötöt a védelmi minisztérium, hatot pedig az egészségügyi minisztérium ajándékozott nekünk,” pontosított a szóvivő. Az ajándékot Jaroslav Naď miniszter nyilvánosan is megköszönte mindkét tárcának. A tárcavezető szavai szerint ez egy eklatáns példája a Németország és Szlovákia között fennálló kétoldali jó kapcsolatnak, sőt az ilyen fajta szolidaritás csak erősíti a NATO-t és az EU-t.

„A lélegeztetőgépet a legsúlyosabb betegek kezelésére használjuk fel. Örömmel tölt el minket, hogy növelhetjük az egészségügyi ellátás minőségét Szlovákiában,” nyilatkozta Barbara Wolf, Németország pozsonyi nagykövete. Emellett felhívta a figyelmet a NATO és EU-s kapcsolatok szorosabbra fűzésének fontosságára is. A tranzakciót a Német nagykövetség felügyelte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 17. 10:12, szerda | Életmód

A fogorvosok nem értenek egyet a fogászati segély eltörlésével

A kamara arra is rámutatott, hogy senki sem kommunikált velük az ellátások bevezetéséről vagy visszavonásáról.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.