2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2023. Március 28. 12:39, kedd | Sport
Forrás: Webnoviny.sk

Nem vehetnek részt a világbajnokságon a KHL-ben szereplő hokisok

Nem vehetnek részt a világbajnokságon a KHL-ben szereplő hokisok

Fontos információ a szlovák válogatott környezetéből, hogy a mostani szezon végéig nem szerepelhetnek a válogatottban azok a jégkorongozók, akik klubszinten aktívak az orosz KHL-ben.

A szlovák férfi jégkorong-válogatott már megkezdte a felkészülést a májusi finnországi világbajnokságra. Amint arról a Szlovák Jégkorong Szövetség (SZĽH) hivatalos honlapja beszámolt, hat jégkorongozó - Šimon Latkóczy, Eugen Rabčan, Matej Tomek kapusok és Viliam Čacho, Marek Hrivík, Šimon Petráš támadók - vesz részt egy nem hivatalos edzőtáborban Pozsonyban, Petr Frühauf és Peter Kosa edzők vezetése alatt hétfőtől. Ezeknek a játékosoknak klubszinten már véget ért a szezon.

Amint arról a HockeySlovakia.sk is beszámolt, az edzéseket Peter Frühauf vezeti, aki Craig Ramsay vezetőedző asszisztense és egyben a válogatott játékosmegfigyelője is. A kapushármast irányító Kósa Péter segíti majd munkáját.

A cél egyértelmű

„Ennek a tábornak az a célja, hogy edzésben tartsuk azokat a srácokat, akiknek korán véget ért a szezonja. A hosszabb pihenés után vissza kell nyerniük fizikai erejüket. Az első héten három kapusunk és három mezőnyjátékosunk lesz. A fiúknak érezniük kell a jeget, bele kell jönniük a terhelésbe még az edzőteremben is. Váltakoznak a könnyebb és az erőnléti edzésekre koncentráló, megerőltetőbb napok. A cél egyértelmű – szeretnénk a lehető legjobban felkészülni a világbajnokságra” – mondta Peter Frühauf.

A KHL-ben szereplő játékosok nem szerepelhetnek a vb-n

Az edzőtábor résztvevőinek száma fokozatosan bővül. „Néhány srác megígérte nekünk, hogy a következő héten is részt vesz a nem hivatalos táborban. Tizennégy, esetleg tizenöt játékosra lesz lehetőségünk. Megszólítjuk az extraliga rájátszásának negyeddöntőjéből kieső fiúkat is. Adunk nekik időt a pihenésre, a kisebb sebek begyógyítására. Gyakorlatilag minden nap felkerülnek nevek a táblára az első hivatalos jelölésig, azaz a világbajnokság végső jelöléséig” – tette hozzá Frühauf. Április 10-től, hétfőtől akcióba lép a válogatott teljes edzőcsapata.

A szlovák válogatott képviselői az említett KHL-játékosok távolmaradása kapcsán kijelentették, hogy ez egy megállapodás a hokisokkal ezen a versenyen, nem pedig ítélet, amellyel elítélnék az orosz bajnokságban végzett tevékenységüket. „Az elmúlt hetekben hosszas vitát folytattunk a KHL játékosaival. Mindig is szívesen és büszkén képviselték hazánkat. Megvan a teljesítményük ahhoz, hogy kiharcolják a részvételt a vb végső jelöléséért. A viták során egyöntetűen arra a véleményre jutottunk, hogy a felkészülés nyugodt menete és csapatunk száz százalékos vb-koncentrációja érdekében jobb lesz, ha a KHL-es játékosokat kihagyjuk a bajnokságból ebben a szezonban” – áll a közleményben.

Számos szurkoló szerint ez a döntés nem teljesen igazságos, sokuk úgy gondolja, hogy a szlovák jégkorong-válogatott játékosait nem jogos így kizárni az orosz-ukrán konfliktus miatt, még ha a válogatott nem is ezt nevezte meg döntő oknak.

Forrás: webnoviny.sk

Címkék: jégkorong-vb, KHL

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 10:27, csütörtök | Sport

HARMADIK GYŐZELEM A VB-n: A szlovákok 4:0-ra verték Lengyelországot

Samuel Hlavaj kapus 20 védést mutatott be, és bemutatta első hibátlan mérkőzését.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.