2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2022. Január 27. 12:53, csütörtök | Kultúra
Forrás: Nemzeti Filmintézet / port.hu

Nem kevés pénzből készül a Petőfi Sándor-mozifilm

Nem kevés pénzből készül a Petőfi Sándor-mozifilm

Kicsit félve írjuk a következő sorokat: állami támogatással készül mozifilm Petőfi Sándor életéről és kalandjairól. A Nemzeti Filmintézet 4,5 milliárd forintot hagyott jóvá a projektre.

A jelek szerint nagyon profi lett az új, Petőfi Sándor kalandjairól szóló magyar mozifilmes terv beterjesztése, ugyanis a Nemzeti Filmintézet Filmszakmai Döntőbizottsága úgy döntött, hogy akár 4,5 milliárd forintot is rászánna a projektre. A film címe Most vagy soha! lesz és érdekesség, hogy a 4,5 milliárdos keretből 2 milliárdot egyedi kormányhatározat biztosít. A minden idők leglátványosabb hazai kalandfilmjének titulált produkció a márciusi ifjakról és arról a 24 óráról szól majd, mely megváltoztatta Magyarország történetét.

A Most vagy soha! forgatókönyvét Kis-Szabó Márk, Rákay Philip és Szente Vajk írta, a rendező pedig az a Lóth Balázs lesz, aki a remek koncepcióval rendelkező Pesti balhéval hatalmas ziccert hagyott ki. A filmhez hatalmas díszlet fog készülni, a 106 napos forgatás áprilisban kezdődik több ezer statiszta és majdnem 200 színész közreműködésével. Az NFI közleménye alapján "a monumentális produkció egyik izgalmas kihívása az 1848-as Pest-Buda korhű megelevenítése a legendás Pilvax kávéházzal és a Landerer-nyomdával, az 1847-ben átadott, gyönyörű Nemzeti Múzeummal, korhű piacokkal, vásárokkal és az osztrák elnyomás egyik jelképeként a filmen végigvonuló saras, poros terekkel, mellékutcákkal."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 20. 18:36, szombat | Kultúra

Újabb fellépőkkel bővült Gombaszög zenei kínálata

Már csak néhány napig tart a kedvezményes tavaszi jegyvásár, így készítettünk egy kis kedvcsinálót azoknak, akik még nem váltottak bérletet Gombaszögre, a nyár legnagyobb bulijára.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.