2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2020. Július 16. 14:30, csütörtök | Helyi
Forrás: webnoviny, tasr

Nem kell az államnak a pozsonyi nemzeti stadion

Nem kell az államnak a pozsonyi nemzeti stadion

A kormány szerdán elfogadta a törvényhozásért és stratégiai tervezésért felelős miniszterelnök-helyettes jelentését, amely az állam és a nemzeti futballstadion vállalat közti szerződést vette górcső alá.

Május végén bízta meg a kormány a miniszterelnök-helyettest azzal, hogy készítsen egy átfogó jelentést az előző kormányok által kötött szerződésekről.

A jelentés alapján a kormány úgy határozott, hogy nem fizet ki a vállalatnak 91 millió eurót és a már kifizetett 27,2 millió eurós támogatást is visszakéri. Ezen felül feljelentést is tesznek az ügyben.

Holý miniszterelnök-helyettes elmondása szerint a szerződések teljesen érvénytelenek, mert egyes esetekben törvényt szegtek vele, vagy megkerülték az aktuális szabályozásokat. Holý szerint a támogatásokat egy előre kiválasztott szereplőre szabták.

Igor Matovič szerint a feljelentés az előző kormányok tagjai és két jelenlegi ellenzéki frakció képviselői ellen irányul, de nem pontosította, hogy konkrétan kikről van szó. Szerinte a stadion végezetül eredeti célját fogja szolgálni, biztosan nem fogják lebontani és az állam kezébe kerül, de lehet nem Kmotríktól fogják megvárásolni. Hozzátette még tanács gyanánt, hogy ha már ki akarták rabolni az államot, akkor azt legalább jogilag tisztán csinálhatták volna.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.

2024. Február 05. 09:35, hétfő | Helyi

Dunaszerdahely: A városi buszok új menetrendje február 5-én lép hatályba

A város tömegközlekedési rendszerének fejlesztése érdekében február 5-én új menetrend lép életbe a városi buszok számára, figyelembe véve a lakossági kéréseket. A változások elsősorban az 1-es vonalra koncentrálódnak.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.