2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2020. Július 03. 10:37, péntek | Sport
Forrás: dac1904.sk

Nem hagyta szó nélkül a DAC futballklub Matovič tegnapi nyilatkozatát

Nem hagyta szó nélkül a DAC futballklub Matovič tegnapi nyilatkozatát

A DAC közleményben reagált a miniszterelnök tegnapi szavaira, miszerint a július 1-jén megrendezett DAC-Slovan mérkőzésen felelőtlenül viselkedtek a nézők.

A miniszterelnök szerint, ami a stadion lelátóin zajlott, az maga a pokolba vezető út.

A klub örömét fejezte ki, hogy végre nézők előtt játszhattak a csapatok és szerintük minden résztvevő elégedetten távozott. A miniszterelnök tegnapi nyilatkozatáról itt írtunk bővebben.

Kitértek arra is, hogy teljes mértékben tisztában vannak azzal, hogy amíg a vírus köztünk van, addig a fertőzésveszély is fennáll. “Semmi esetre sem szeretnénk, ha bárki is megfertőződne a mérkőzéseken. Viszont azt is tudatosítani kell, hogy ezt csak nagyon nehezen lehet elkerülni. Amíg a vírus köztünk lesz, ezt nem tudjuk megakadályozni” - áll a nyilatkozatban.

A klub szerint néhány olyan óvintézkedést is bevezettek, amit sem a ligát bonyolító Ligás Klubok Uniója, sem pedig az állam nem írt elő. “Létrehoztunk egy saját, az utasításokat tartalmazó videófelvételt, a stadionban plakátokat helyeztünk ki, minden lépésen megtalálhatók voltak a fertőtlenítő eszközök, a belső helyiségekben figyelmeztettük a látogatókat a szájmaszk viselésének kötelességére stb. Az óvintézkedéseket minden elérhető kommunikációs csatornán és magában a stadionban is ismételten közvetítettük a szurkolók felé, az esemény előtt és alatt egyaránt” - áll a klub közleményében.

Végezetül a klub kitért arra is, hogy ha egy futballmérkőzésen magas a fertőzés terjedésének kockázata, akkor górcső alá kellene venni a vendéglátóipari egységeket, strandokat, színházakat stb. is. Zárásképp megjegyezték: “az életnek azonban mennie kell tovább, amelyben a futball ugyanolyan fontos szerepet tölt be, mint az említett intézmények”

A teljes közlemény ide kattintva olvasható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.