2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2023. Július 04. 08:33, kedd | Világ
Forrás: teraz.sk

Négy ember meghalt Philadelphiában egy fegyveres támadás során

Négy ember meghalt Philadelphiában egy fegyveres támadás során

Négy halálos áldozatot követelt egy fegyveres támadása az amerikai Pennsylvania államban lévő Philadelphiában hétfő este. A gyanúsítottat letartóztatták.

A TASR az AP hírügynökség és az NBC News televíziós hírportál jelentését vette át.

A támadásban további két ember - két és 13 éves gyerekek - megsebesült - közölte sajtótájékoztatón Danielle Outlaw rendőrfőnök. Közben elmondta, hogy az összes áldozat férfi volt. A sérült gyerekeket kórházba szállították, állapotuk stabil.

A lövöldöző Outlaw szerint egy félautomata puskával és kézifegyverrel felfegyverzett férfi volt, aki testpáncélt és rendőrségi szkennert viselt. Az AFP szerint a gyanúsított golyóálló mellényt viselt, és több fegyvertöltény volt nála.

Közben a rendőröknek sikerült őrizetbe venniük a gyanúsítottat, miután egy mellékutcában sarokba szorították - mondta Outlaw. Az NBC News szerint a támadás több helyszínen történt Philadelphiában.

Eközben a támadás mindössze egy nappal azután történt, hogy az amerikai Baltimore városában, amely Philadelphiától mintegy 160 kilométerre fekszik, szintén lövöldözés történt. Abban a lövöldözésben vasárnap két ember meghalt és 28-an megsebesültek.

forrás: teraz.sk

Címkék: amerika, fegyver, usa

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 05. 16:32, szerda | Világ

Szlovákia egyedüli országként utasította vissza a WHO világjárványok megelőzéséről szóló nemzetközi megállapodását

A covid-19 világjárványt követően az Egészségügyi Világszervezetet (WHO) felkérték, hogy írjon egy megállapodást arról, hogyan kell reagálni, ha a helyzet megismétlődik. A cél a hibák és a mulasztások elkerülése.

2024. Május 22. 19:54, szerda | Világ

Július 4-én tartják a brit parlamenti választásokat

A miniszterelnök a Downing Street 10. szám alatti rezidenciája előtt felszólalva véget vetett a választások időpontjáról, hónapok óta tartó huzavonának.

2024. Május 21. 16:42, kedd | Világ

DRÁMA A LEVEGŐBEN: Turbulenciába került a repülőgép, az egyik utas életét vesztette

A hétfő este Londonból Szingapúrba tartó Boeing 777-es fedélzetén 211 utas és 18 fős személyzet tartózkodott.

2024. Május 17. 10:09, péntek | Világ

Ezen a napon: Május 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.