2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Április 09. 21:40, vasárnap | Világ
Forrás: Refresher

Négy áldozata van az Alpokban lezúdult lavinának

Négy áldozata van az Alpokban lezúdult lavinának

Az áldozatok száma magasabb is lehet, ugyanis még folyik a lavina által betemetett emberek keresése.

Négy emberi életet követelt és többet megsebesített vasárnap egy lavina, amely a francia Alpokban zúdult le a Mont Blanc közelében – jelentette be Gérald Darmanin francia belügyminiszter. A TASR a jelentést az AFP és az AP ügynökségektől vette át.

"A mentőakció még mindig folyamatban van" - írta Darmanin a Twitteren. Hozzátette: az áldozatok száma még nem végleges. „A gondolataink az áldozatokkal és családjaikkal járnak. A mentőket mozgósították, hogy megtalálják a még mindig a hóban rekedteket” – nyilatkozta Emmanuel Macron francia elnök a Twitteren.

A fent említett négy halotton kívül a lavina legalább kilenc embert temetett be – írja az AFP. A lavina azokat az embereket sújtotta, akik a d'Armancette-gleccser közelében túráztak.

Az áldozatokról több információ nem ismert. Az AP szerint azonban az Alpok kedvelt nyaralóhely a húsvéti ünnepek idején, így további áldozatok is előkerülhetnek.

A lavina a már említett gleccserről zúdult le a franciaországi Haute-Savoie megyében, Chamonix falutól mintegy 30 kilométerre délnyugatra. A francia meteorológiai hivatal nem adott ki lavinariasztást erre a térségre. A France-Bleu helyi rádióállomás szerint a lavina egy kilométer hosszú és 100 méter széles volt.

A mentők egy helikoptert és egy speciális mentőcsoportot küldtek a helyszínre kutyákkal, akik jelenleg is kutatják a környéket. A helyi hatóságok azonban arra figyelmeztettek, hogynem zárható ki egy újabb lavina sem.

Forrás: refresher.sk

Címkék: alpok, lavina

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.