2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2023. Május 16. 11:41, kedd | Sport
Forrás: Teraz.sk

NBA: Kialakultak a Konferencia-döntő párosításai

NBA: Kialakultak a Konferencia-döntő párosításai

A Boston legyőzte a Philadelphiát a párosítás hetedik találkozóján. A Celtics hőse Jayson Tatum volt, aki 51 pontot szerzett és beállította a liga rekordját a 7. playoff meccsen szerzett pontokban.

A Boston Celtics így bejutott a Keleti Konferencia döntőjébe, ahol a Miami Heat-tel találkozik. A bostoniak 112-88-ra verték a Philly-t, és 4-3-ra megnyerték a teljes sorozatot.

A Boston sorozatban második éve jutott be a konferencia döntőjébe. Tatum az első félidőben 25, a harmadik negyedben pedig további 17 pontot szerzett, amelyet a Celtics 33-10-re megnyert és ezzel eldöntötte a meccs kimenetelét. A következő körben ismét a Miami Heat-tel mérkőznek meg.

A Boston 2:3-ra vesztett a sorozatban, de az utolsó két párharcot sikerült megnyerniük. "Örülök, hogy kaptam még egy lehetőséget. A szezonunk a hatodik meccs után véget is érhetett volna" - mondta Tatum, aki megdöntötte Stephen Curry két héttel ezelőtti, 50 pontos rekordját. A Celtics húzóembere 13 lepattanót és öt gólpasszt is szerzett. Jaylen Brown 25 ponttal vett részt a diadalban. A Boston tavaly egészen a döntőig menetelt, ahol kikapott a Golden State Warriors-tól 4:2-re.

A 76ers csapatában a szezon leghasznosabb játékosának, a mindössze 15 pontot gyűjtő Joel Embiidnek nem ment a játék. A Philadelphia legjobb dobója Tobias Harris volt 19 ponttal. A Sixers zsinórban harmadszor kapott ki a konferencia elődöntőjében. "Azt hittem, hogy a megfelelő egységekből áll a csapatunk. Igazán elhittem. Nagyszerű szezonunk volt, és ez a vereség elveszi mindazt, amit idén elértünk. Azt hittem, idén megtettük ezt a plusz lépést. De a meccs után, úgy tűnik, visszaléptünk egy lépést. Nos, ez a sportban könnyen megtörténik" - mondta Doc Rivers edző.

A Nyugati Konferenciában a Los Angeles Lakers találkozik a Denver Nuggets-szel.


Keleti Konferencia elődöntő – 7. mérkőzés:

Boston Celtics - Philadelphia 76ers 112:88 (23:29, 32:23, 33:10, 24:26)

Legtöbb pont: Tatum 51 (13 lepattanó), J. Brown 25, Brogdon 12 - Harris 19, Maxey 17, Embiid 15

/4:3-as összesítéssel továbbjutó a Boston Celtics/

Forrás: teraz.sk

Címkék: NBA, Playoff

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.