2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2020. Június 26. 17:00, péntek | Életmód
Forrás: MTI, infocsallóköz

Napi tény, ami feldobhatja a péntek esti beszélgetést a haverokkal

Napi tény, ami feldobhatja a péntek esti beszélgetést a haverokkal

Az MTI időről időre, minden kontextust mellőzve közöl olyan statisztikákat, amelyeknek a gyakorlati haszna nem túlságosan nagy egy sima halandónak, de például egy péntek esti borozgatást igazán fel tud dobni.

Amikor megláttuk ezt az abszolút hiánypótló statisztikát, rögtön tudtuk, hogy az esti iszogatás nem torkollik majd kínos csendbe. Biztos tudják milyen rossz érzés, amikor nincs a tarsolyunkban semmi beszélgetésindító. Az MTI-nek hála, ma este két statisztikával is előrukkolhatunk.

Képzeljük el, milyen felszabadító érzés lesz megtörni a kínossá váló csendet ezzel a kérdéssel: Amúgy tudod, hogy hány millió liter bort termeltek ki a magyar szőlőtőkék 1993 és 2018 között? A válasz feltehetően “nem” lesz. Ekkor jön be a képbe a kicsit lejjebb található stílusosan kialakított diagram. Köszönjük MTI.

Itt még nincs vége, mert a bortermelésről nagyon gyorsan átterelődhet a szó a borfogyasztásra is. Beszélgetőpartnerünk rákérdezhet arra is, hogy mégis mennyi bor fogyott Magyaroszágon, mondjuk 2010 és 2018 között? Az MTI-nek hála, ez a kérdés sem marad megválaszolatlanul. Újfent köszönjük MTI.

Kellemes péntek estét kívánunk.

Címkék: beszélgetés, bor, péntek, vicc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:12, szerda | Életmód

A fogorvosok nem értenek egyet a fogászati segély eltörlésével

A kamara arra is rámutatott, hogy senki sem kommunikált velük az ellátások bevezetéséről vagy visszavonásáról.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.