2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2020. Szeptember 19. 15:34, szombat | Helyi önkormányzati
Forrás: TASR

Nagyszombatban tizenegyedszer szervezik meg a Középkor a várfal alatt című eseményt

Nagyszombatban tizenegyedszer szervezik meg a Középkor a várfal alatt című eseményt

NAGYSZOMBAT, szeptember 19. – A nagyszombati várfal tövében elterülő Bernolák park ad otthont a 11. évadát számláló középkori eseménynek.

Erről Alexander Prostinák, a nagyszombati regionális idegenforgalmi hivatal igazgatóhelyettese adott tájékoztatást.

Fotó: regiontrnava.sk

Az érdeklődők nem csupán lovagi és íjászati tornákat tekinthetnek meg, hanem megtapasztalhatják, milyen volt az élet a több évszaddal ezelőtt létező falvakban és telepeken. „A színes program része lesz a „Hatalmas öv” című GPS-alapú játék, amelybe 15:00 és 18:00 között híres színészek lehelnek lelket. Azt a feladatot kapták, hogy személyesítsék meg a középkor leghíresebb nagyszombati alakjait, és azok híres tetteit. A játék hol könnyebb, hol nehezebb utakat jár be, ezért odafigyelünk a résztvevők és a színészek biztonságára is,” mondta Prostinák.

A program részeként lehetőség nyílik a Városi torony megtekintésére is. „Sajnos idén elmarad a hagyományos nagyszombati vásár, ezért szeretnénk, ha az érdeklődők legalább a mi eseményünknek köszönhetően megtekinthetnék Nagyszombat szépségeit. Hagyományosan 10:00-kor nyitjuk kapuinkat, az utolsó belépőt pedig 19:30-kor adjuk ki,” tájékoztatott Michal Praj, a Nagyszombati régió idegenforgalmi információs központjának menedzsere.

A középkori eseményre a belépés díjtalan, és a hétvégi napokon 10:00 és 22:00 között várja az érdeklődőket.

Címkék: középkor, nagyszombat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.