2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2022. November 16. 20:28, szerda | Kzélet
Forrás: TTSK, Somorja.sk

Nagyszombat megye: Megtartották az alakuló közgyűlést

Nagyszombat megye: Megtartották az alakuló közgyűlést

Nagyszombat megyeparlamentje ma, 2022. november 16-én tartotta meg alakuló közgyűlését, amely során Jozef Viskupič megyeelnök és 40 képviselő tette le az esküt.

A testületben 14 új tag van, ami pedig jó hír, hogy az eddigi csupán három női tag helyett már öten foglalnak helyet a megyei parlamentben, bár az arányok továbbra is siralmas képet mutatnak.

Forrás: somorja.sk

“Az új megbízatási időszakban készen állunk arra, hogy a korszerű megyéről szóló víziót a múlt tapasztalataira és az eddig elért eredményekre alapozva valóra váltsuk. Az ésszerű gazdálkodásnak köszönhetően megteremtettük az alapját a további, hasznos projektek megvalósításának. Felelősségteljesen álltunk a megye valamennyi járásnak fejlesztéséhez, é ez a jövőben is így marad. Hiszek abban, hogy miként az előző öt évben, úgy a jövőben is megmarad a gyümölcsöző együttműködés a megyei képviselők, valamint a megye és a kormány, más kerületi önkormányzatok, a városok és falvak, a felsőoktatási intézmények és a civil társadalom között” – mondta Viskupič.
Az alakuló közgyűlés bevezető részében a megyei választási bizottság elnöke, Alena Krátka ismertette a megyei választás eredményeit, majd a megyeelnök és a képviselők is letették az esküt. Ezt követően Szlovákia egykori külügyminisztere, Pavol Demeš szólt az egybegyűltekhez, majd megválasztották a mandátumvizsgáló és az összeférhetetlenséget viszgáló bizottságok tagjait.

Jozef Viskupič megyeelnök javaslatára a nagyszombati önkormányzati kerület első alelnöki posztjára Berényi Józsefet, a további alelnöki posztokra pedig Rastislav Mrázt, Veronika Buct és Patrik Voltmannt szavazták meg.

A megyei közgyűlés legközelebb 2022. december 7-én ülésezik, a plénum fő témája a megye 2023-2025 évi költségvetése lesz.

Címkék: Nagyszombat Megye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.