2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2020. Szeptember 19. 11:25, szombat | Helyi önkormányzati
Forrás: TASR

Nagyszombat hétfőtől piros fázisba lép

Nagyszombat hétfőtől piros fázisba lép

NAGYSZOMBAT - A jelenlegi epidemiológiai helyzetre való tekintettel Nagyszombat város válságstábja úgy döntött, hogy szeptember 21-étől, azaz hétfőtől szigorított szabályok lépnek érvénybe az önkormányzaton belül.

Ezzel szeretnék megfékezni az új koronavírus okozta betegség terjedését, nyilatkozta Veronika Majtánová, a város szóvivője.

Ezzel párhuzamosan az állami szakértői bizottság döntése alapján az ún. COVID jelzőlámpa is átvált a nagyszombati járás esetében pirosra. „Minden lépésünket megvitatjuk a szlovák Közegészségügyi Hivatallal (ÚVZ SR) és a nagyszombati székhelyű Regionális Közegészségügyi Hivatallal (RÚVZ). Kérjük az állampolgárokat, hogy viselkedjenek felelősségteljesen önmagukkal és környezetükkel szemben, és tartsák tiszteletben a jelenlegi előírásokat,“ mondta Eva Nemčovská, polgármesterhelyettes.

Szeptember 21-étől Nagyszombatban új előírások lépnek érvénybe. Az Ügyfélközpontban (Klientske centrum) és az Anyakönyvi Hivatalban korlátozott számú személy tartózkodhat, a szabadtéri aláírás hitelesítéseket visszavonásig beszüntetik, s az önkormányzati képviselők ülése nyilvánosság részvétele nélkül fog zajlani. Az érdeklődők a tanácskozást online követhetik a trnava.videostream.sk oldalon. Ezen kívül lázmérés és kézfertőtlenítés vár mindenkire, aki belép a város bármely épületébe.

A rendőrségi ügyfélfogadás a rendőrség épületén kívül fog zajlani. A városháza a nyilvánosság részére zárva lesz, az időpontos látogatásokat belépéskor kell majd bejelenteni. A T. Vansovej utcai idősek otthonában és a Hospodárska utcai gondozói intézményben megelőzésképp látogatási tilalmat vezettek be, valamint naponta fertőtlenítik a létesítmények épületeit. A városi tömegrendezvények a szlovák Közegészségügyi Hivatal és a Regionális Közegészségügyi Hivatal előírásai szerint lesznek megtartva.

A városházán szervezett polgári szertartások csupán abban az esetben lesznek megtartva, ha a házasodni kívánó pár már érvényes időponttal rendelkezik. A szertartási helyiségben legfeljebb 30 személy tartózkodhat majd. A temetéseken a létszámkorlát 40 ember lesz.

Címkék: COVID, nagyszombat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.