2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2022. Április 05. 20:01, kedd | Világ
Forrás: Portfolio.hu

Nagyot zuhant az amerikai tőzsde az újabb Oroszország elleni szankciók következtében

Nagyot zuhant az amerikai tőzsde az újabb Oroszország elleni szankciók következtében

Összefoglalónk következik. Forrás: Portfolio.hu

A nemzetközi tőkepiaci hangulatot továbbra is az orosz-ukrán háború eseményei mozgatják elsősorban, a Bucsában történt események miatt az Európai Bizottság új szankciókat javasolt Oroszországgal szemben, beleértve az orosz szénvásárlás és az orosz hajók uniós kikötőkbe való belépésének tilalmát, és közölték, hogy dolgoznak az olajimport betiltásán is - a szankciók belengetése után rosszra fordult a hangulat a kontinens tőzsdéin. Ami az itthoni eseményeket illeti, az EU elindította a jogállamisági eljárást Magyarországgal szemben, a hírre jelentősen gyengült a forint, illetve komoly esésbe kapcsolt a magyar tőzsde is, elsősorban az OTP-t adják a befektetők. Az európai kedvezőtlen hangulat a tengerentúli piacokra is átragadt, elsősorban az Oroszország elleni újabb amerikai szankciók és a Fed várható agresszív mérlegcsökkentése miatt.

Napon belüli mélypontjuk közelében zárták a keddi kereskedést a vezető amerikai részvényindexek: a Dow 0,80%-kal, az S&P 500 1,26%-kal, a Nasdaq 2,26%-kal került lejjebb.

Rosszul állnak a technológiai papírok
Miután kedden az Európai Bizottság újabb szankciókat javasolt Oroszország ellen, az USA várhatóan szerdán jelent be hasonló lépéseket. Eközben a Fed kormányzója jelezte, hogy a korábbinál agresszívabb mérlegcsökkentést fognak végrehajtani. A két hír (lásd őket részletesebben alább) egyértelműen rontotta a hangulatot az amerikai részvénypiacokon, így egyre nagyobbak a mínuszok: a Dow 0,9%-os, az S&P 500 1,4%-os, a Nasdaq 2,5%-os esést mutat. A technológiai papírok tehát alulteljesítenek, közülük az Apple 2% feletti, az Alphabet közel 1,7%-os esésben van, a Tesla pedig 4,7%-kal került lejjebb. Alábbi grafikonunk az S&P 500 alakulását mutatja.

Címkék: pénzpiac, tőzsde, usa

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.