2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2021. Március 04. 12:45, csütörtök | Helyi önkormányzati
Forrás: Ma7.sk / infocsallóköz.sk

Nagykapacitású oltóközpont nyílik Dunaszerdahelyen

Nagykapacitású oltóközpont nyílik Dunaszerdahelyen

Az új oltóbázisnak a dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskola ad majd otthont. A Nagyszombat Megyei Önkormányzat kezdeményezésére alakuló helyiséget március 6-án nyitják meg.

Első körben 1500 ember kapja meg a védőoltást. Az előzetes előrejelzések alapján nyár végére a megye egész lakossága megkaphatja a vakcinát, ez persze a szállítmányoktól is függ. A megyében nem ez lesz az első nagyobb oltóközpont, Nagyszombatban már két hete működik egy nagy kapacitású helyiség, amelynek a helyi egészségügyi középiskola ad otthont. Ennek mintájára a kerület vezetősége további két helyen, Dunaszerdahelyen és Szakolcán nyit hasonló pontokat. Ezzel az intézkedéssel tehermentesítve lesznek a kórházi dolgozók.

„Az első alkalommal csak szombaton oltunk, majd ezt két napra bővítjük. Reggel 8-tól este 6 óráig tervezzük az oltást beadni azoknak, akik előzetesen regisztrálnak. Nem az a cél, hogy most hatalmas tömeget hívjunk ide, hanem inkább az, hogy folyamatosan menjen az oltás. Maximum 1500 embert szeretnénk beoltani szombaton,” tájékoztatott Berényi József, Nagyszombat megye alelnöke.
Most hétvégén a 18 és 55 év közötti buszsofőrök, kalauzok, vonatvezetők, taxisok és bolti eladók kerülnek sorra. Mindegyikük az AstraZeneca vakcináját kapja meg. Berényi hozzátette, hogy ha nem telnek be a kiírt terminusok, akkor további csoportok előtt is megnyitják az oltási helyszínt. „A regisztrált személyek a regisztrációban szereplő időpontban kapják meg a védőoltást, ezért mindenkit arra kérek, hogy a kapott időpont előtt maximum 5-10 perccel korábban érkezzen a helyszínre, hogy ne alakuljon ki hosszú sor és feszültség az emberek között,” folytatta Berényi József.

Az oltások beadását ambuláns orvosok és egészségügyi nővérek végzik majd. Az oltással kapcsolatos egyéb, adminisztratív teendőkhöz és a beoltottak megfigyeléséhez a Dunaszerdahelyi Egészségügyi Középiskola diákjai és pedagógusai nyújtanak segítséget. „A mostani szombatra már elég kapacitás áll rendelkezésre, de szükség lesz az orvosok, főleg az ambuláns orvosok segítségére, hiszen minden hétvégén szeretnénk biztosítani a vakcinázás lehetőségét. Nemcsak szombaton, hanem vasárnap is, tehát két nap zajlana az oltás. Ehhez sok orvos kell majd, és hosszú ideig. Nagyon szeretnénk július végéig az egész megyét beoltani,” zárta a megyei alelnök, aki hozzátette, hogy az orvosok a megye tisztiorvosánál vagy a megyei önkormányzat bármelyik elérhetőségén jelezhetik, ha szeretnének bekapcsolódni a vakcinációba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.