2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2023. Május 31. 23:02, szerda | Kzélet
Forrás: Refresher.sk

NAGY ELŐREJELZÉS: Milyen időjárásra számíthatunk júniusban?

NAGY ELŐREJELZÉS: Milyen időjárásra számíthatunk júniusban?

Június elsején érkezik az idei nyár első napja Szlovákia területére. Az alábbi cikkünkben mutatjuk, mit is várhatunk az időjárástól az elkövetkező hónapban.

Június elsejétől hivatalosan is megkezdődik a nyári szezon. Az elmúlt hetek változékony időjárása után némileg stabilabb hőmérsékletre számíthatnak a Szlovákiában élő emberek – írja az iMeteo portál.

A nyár első napjait a területünket érő magas légnyomás fogja befolyásolni. A meteorológusok azonban nem számítanak jelentős időjárási változásokra. Kellemes nyári hőmérsékletre lehet tehát számítani, amely 20 Celsius-fok körül fog mozogni. Június 4-én, vasárnap, elszigetelt zivatarok, záporok érhetik Szlovákia nyugati részét – figyelmeztet az SHMÚ.

A következő héten, június 5-től a 20-26 Celsius-fok közötti stabil hőmérséklet lesz jellemző területünkön. A legtöbb helyen derült vagy változóan felhős lesz az idő. A hét második fele azonban újabb záporokat hoz.

A hónap közepén azonban csapadékos időszak vár bennünket:

A június 12. és 19. közötti időszakban megnövekedett mennyiségű csapadék érkezhet Szlovákia területére. A meteorológusok ezért a szóban forgó héten gyakori záporokra és intenzívebb viharokra számítanak. Ebben az időszakban a hőmérséklet nem emelkedik 30 Celsius-fok fölé.

A hónap végén, június 20-tól, a jelenlegi információk szerint magasabb hőmérsékletre kell számítani. Főleg Dél-Szlovákiában a napi középhőmérséklet meghaladhatja a 30 fokot.

Forrás: refresher.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.