2023. szeptember 26, kedd - Jusztina

Hírek

2023. Május 31. 23:02, szerda | Kzélet
Forrás: Refresher.sk

NAGY ELŐREJELZÉS: Milyen időjárásra számíthatunk júniusban?

NAGY ELŐREJELZÉS: Milyen időjárásra számíthatunk júniusban?

Június elsején érkezik az idei nyár első napja Szlovákia területére. Az alábbi cikkünkben mutatjuk, mit is várhatunk az időjárástól az elkövetkező hónapban.

Június elsejétől hivatalosan is megkezdődik a nyári szezon. Az elmúlt hetek változékony időjárása után némileg stabilabb hőmérsékletre számíthatnak a Szlovákiában élő emberek – írja az iMeteo portál.

A nyár első napjait a területünket érő magas légnyomás fogja befolyásolni. A meteorológusok azonban nem számítanak jelentős időjárási változásokra. Kellemes nyári hőmérsékletre lehet tehát számítani, amely 20 Celsius-fok körül fog mozogni. Június 4-én, vasárnap, elszigetelt zivatarok, záporok érhetik Szlovákia nyugati részét – figyelmeztet az SHMÚ.

A következő héten, június 5-től a 20-26 Celsius-fok közötti stabil hőmérséklet lesz jellemző területünkön. A legtöbb helyen derült vagy változóan felhős lesz az idő. A hét második fele azonban újabb záporokat hoz.

A hónap közepén azonban csapadékos időszak vár bennünket:

A június 12. és 19. közötti időszakban megnövekedett mennyiségű csapadék érkezhet Szlovákia területére. A meteorológusok ezért a szóban forgó héten gyakori záporokra és intenzívebb viharokra számítanak. Ebben az időszakban a hőmérséklet nem emelkedik 30 Celsius-fok fölé.

A hónap végén, június 20-tól, a jelenlegi információk szerint magasabb hőmérsékletre kell számítani. Főleg Dél-Szlovákiában a napi középhőmérséklet meghaladhatja a 30 fokot.

Forrás: refresher.sk

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 15. 16:40, péntek | Kzélet

A fogadóirodák szerint születhetnek meglepetések a választások során

Az összes nagy fogadóiroda szerint a Smer a választások favoritja, de a bukmékerek szerint a meglepetés máshol érhet minket.

2023. Szeptember 14. 11:38, csütörtök | Kzélet

Az infláció tovább csökken, augusztusban 8,9%-ot ért el

Az élelmiszerárak növekedési üteme ötödik hónapja lassult, augusztusban 13,6%-kal voltak drágábbak éves szinten. Az áremelkedés üteme mind a kilenc összetevő esetében mérséklődött.

2023. Szeptember 12. 09:31, kedd | Kzélet

Egy hidegfront közeledik Szlovákia felé

Szlovákiában az elmúlt napokban meleg és napos időnek örülhettünk. Mindez azonban hamarosan megváltozik. A nyár lassan, de biztosan a végéhez közeledik, hirtelen időjárásváltozásra és lehűlésre számítunk.

2023. Szeptember 06. 10:50, szerda | Kzélet

Jelentősen emelkednek a szociális és egészségügyi járulékok, itt vannak az új összegek

Az vállalkozók 2024-ben kénytelenek lesznek mélyebben a zsebükbe nyúlni, mivel újra emelkedni fognak a szociális és egészségügyi járulékok.