2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2021. Szeptember 27. 14:06, hétfő | Világ
Forrás: The Times

Nagy-Britannia: kitört a pánik az üzemanyaghiány miatt

Nagy-Britannia: kitört a pánik az üzemanyaghiány miatt

A Brit-szigeteken dúló üzemanyagkrízis újabb méreteket öltött. Egyes régiókban – főleg a nagyvárosokban és környékeiken – a töltőállomások 90%-a kiürült.

A pánikot az a rendelkezés keltette, amely alapján a külföldi teherautósofőrök a vízumkorlátozás miatt nehezebben tudnak belépni az országba. Nagy-Britannia a közös európai piac elhagyása után szigorú korlátozásokat vezetett be a külföldi teherautósofőrökkel szemben, aminek következtében az ellátásban és a fuvarozásban komoly gondok akadtak. Az ünnepek előtti időszakban ez nehezen érintette a sziget lakosainak idegrendszerét.

Boris Johnson miniszterelnök és az ország vezető politikusai nyugalomra intették a lakosságot, ez azonban úgy tűnik süket fülekre talált. A Brit üzemanyagellátásért és disztribúcióért felelős szövetség már jelezte, hogy egyes régiókban hatalmas a probléma mértéke és a kutak 90%-ra nem érkezett kellő mennyiségű benzin és nafta. „Sajnos több régióban is eluralkodott a pánik,” mondta a sajtónak Gordon Balmer, a PRA szövetség elnöke. A The Times és a Financial Times információi szerint a kormány már fontolgatja a hadsereg közreműködésének elrendelését. A lapok szerint a katonák és a katonai technika segítségével oldanák meg a szállítást és az ellátást.

A logisztikai, a fuvarozó és a kiskereskedelmi cégek szerint azonban gyors megoldás nincs. A brit fuvarozó munkások hiánya kritikus, jelenleg 100,000 sofőrre lenne szükség a szigetországban. Arról nem is beszélve, hogy az ilyen veszélyes anyagok szállításához különféle licencek és iskolázások szükségesek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.