2022. november 29, kedd - Taksony

Hírek

2022. Szeptember 09. 13:19, péntek | Kultúra
Forrás: Ifjú Szivek Táncszínház • SAJTÓHÍR

Munkatársakat keres az Ifjú Szivek

Munkatársakat keres az Ifjú Szivek

Pozsony, 2022. szeptember 9. • Több munkakörben is felvételt hirdetett az Ifjú Szivek.

A táncszínház pozsonyi székházának közel három éve tartó felújítása után hamarosan visszaköltözik az épületbe. Az átépítésből fakadóan a közeljövőben megváltozik a társulat és az épület működése is. “A világjárvány, az átépítés és a kor amiben élünk új feladatok elé állít minket, elkerülhetetlen a folyamatos megújulás. Ebbe illeszkedik a jelenlegi átszervezés és állománybővítés is. Táncosokat, kosztümöst, hangmérnököt és világítástechnikust is keresünk” – mondta Hégli Dusan, művészeti vezető.

A meghirdetett állásokkal kapcsolatban bővebb információ az együttes weboldalán található. Az állásinterjúkra 2022 októberében kerül sor.

“Fontosnak tartom, hogy közös kultúránk és hagyományaink ne csak a magyarok lakta vidéken, de a fővárosban is folyamatosan jelen legyenek. Ezért is szólítottam meg közel 300 szlovákiai magyar oktatási, közigazgatási és kulturális intézményvezetőt, csoportvezetőt, hogy segítsenek a környezetükben élő fiatal tehetségeknek eljutni
hozzánk“– mondta el a társulat bővítésével kapcsolatban Varsányi László főigazgató.

Az Ifjú Szivek szeptemberben és októberben is járja az országot előadásaival, Autentika és Kakukktojás 2 című műsorukat több mint 30 helyszínen láthatja a közönség az ősz folyamán. Most hétvégén Besztercebányán, Vágfarkasdon és Kisudvarnokon lépnek színpadra, de az ősz folyamán Budapesten és Pozsonyban is láthatják őket. A soron következő előadások pontos helyszíne és időpontja folyamatosan frissül a táncszínház weboldalán, a műsornaptárban.

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 27. 01:51, vasárnap | Kultúra

Ezüstöt ért a Concordia Vegyeskar fellépése Magyarország legnagyobb kórusversenyén

2022. november 17-20. között került megrendezésre a Kodály Zoltán Magyar Kórusverseny idei, sorban kilencedik évada.

2022. November 24. 20:36, csütörtök | Kultúra

Komárom: Gálaműsort tart vasárnap a Garabonciás

Tavaly ünnepelte 35. születésnapját a táncegyüttes, de az idei évre is jutott jubileum, mivel a kamaratáncegyüttes a 10. születésnapját ünnepli.

2022. November 17. 20:09, csütörtök | Kultúra

Isten éltesse a nyolcvan esztendős Dráfi Mátyást

2022. november 17-én ünnepli 80. születésnapját Dráfi Mátyás színművész - írja a SziaKomárom.sk városi hírportál.

2022. November 12. 17:34, szombat | Kultúra

Két év kényszerszünet után visszatér a KomRock

Újra rockzenétől lehet hangos Komárom városa. A koronavírus okozta járvány miatti kényszerszünetnek vége, így újra megrendezésre kerül a népszerű KomRock fesztivál.