2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. Április 04. 20:31, hétfő | Magyarország
Forrás: HVG.hu / Youtube - MSZP

MSZP: Sosem volt még ekkora szükség arra, hogy összefogjunk

MSZP: Sosem volt még ekkora szükség arra, hogy összefogjunk

A szocialisták társelnöke az eredményeket véleményezve elmondta: a 2018-ban mandátumot szerzett MSZP-s képviselők döntő többsége megtartotta körzetét, de kitért a jobbikos jelöltek szereplésére is.

A Jobbik 29 jelöltet indíthatott az Előválasztás eredményei alapján, de egyetlen mandátumot sem sikerült behúzniuk. „Most az értékelés, soraink rendezése és a tervezés időszaka következik. Soha nem volt még ekkora szükség arra, hogy összekapaszkodjunk, hogy megtartsuk egymásban a hitet és az elszántságot!” mondta, majd azt is hozzátette, nem helyes, hogy az összefogásban részt vevő pártok és vezetőik egymásra mutogassanak, vagy egy emberen akarják leverni a port.

Az MSZP csak ma délután állt ki a nyilvánosság elé a tegnapi parlamenti választásokat követően. A párt társelnöke, Tóth Bertalan egy YouTube-videóban beszélt az eredményekről, de elmondása szerint részletes elemzést csak az elnökségi ülést követően tud majd közölni.

Az orosz–ukrán háború, a választás előtti osztogatás és a hatpárti összefogásból kiszűrődő belső ellentétek megváltoztatták a választók jelentős részének korábbi álláspontját, és nem a kormányváltás irányába – mondta Tóth. Azt is hozzátette, az egységes ellenzék most annyival kapott kevesebb szavazatot, mint amennyien 2018-ban a Jobbikra szavaztak. A pártelnök szerint a DK és a Jobbik szorosabb együttműködése miatt, a jobboldali párt szavazói vélhetően a Mi Hazánkra és a Fideszre, illetve más pártokra szavaztak inkább, vagy részt sem vettek a voksoláson.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Január 25. 12:10, csütörtök | Magyarország

Hatalomátvételt kísérelt meg egy fegyveres csoport Magyarországon

A csoport tagjai többek közt azt is kijelentették, hogy le akarják tartóztatni a magyar kormány korábbi és jelenlegi tagjait.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 17. 10:12, szerda | Életmód

A fogorvosok nem értenek egyet a fogászati segély eltörlésével

A kamara arra is rámutatott, hogy senki sem kommunikált velük az ellátások bevezetéséről vagy visszavonásáról.