2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2021. Május 04. 18:06, kedd | Sport
Forrás: Gazella dello Sport / NSO

Mourinho Rómában!

Mourinho Rómában!

A Tottenhamtól nemrégiben távozó portugál mester hamar új otthonra talált. José Mourinho 2024-ig lesz a rómaiak vezetőedzője, az idény végén távozó Paulo Fonseca helyét veszi át a kispadon.

Alig néhány órája lett hivatalos, hogy Fonseca nyártól nem folytatja a munkát Rómában, a „farkasok" máris bejelentették, hogy az Olaszországban korábban kiemelkedő sikereket elérő José Mourinho lesz a 48 éves szakember utódja. Az AS Roma hivatalos közleménye alapján Mourinho 2024-ig lesz a farkasok edzője. A portugál menedzsert április 19-én menesztette a Tottenham. Sajtóhírek szerint nem volt hajlandó felvenni a munkát, amikor kiderült, hogy a londoni klub vezetősége aláírta az azóta hamvába holt Szuperliga alapító szerződését.

„Amint José elérhetővé vált, munkába vetettük magunkat, mert éreztük, esélyt kaptunk arra, hogy minden idők egyik legnagyobb menedzserével tárgyaljunk,” mondta a megállapodás hátteréről Tiago Pinto, a Roma vezérigazgatója. „Tudjuk, hogy egy sikeres projekt felépítéséhez időre, türelemre és a megfelelő emberekre van szükség a megfelelő pozíciókban. Rendkívül erősen bízunk abban, hogy José lesz a projekt tökéletes edzője a rövid és a hosszú távú jövőnk szempontjából is.”

Mourinho néhány nappal korábban még úgy nyilatkozott, nem kívánja elkapkodni az újbóli munkába állás, nemcsak egy megfelelő klubra, hanem a megfelelő környezetre is vár. Az AS Roma a jelek szerint meg tudta győzni arról, hogy Olaszország lesz számára ez a hely.

Az 58 éves mester már megjárta egyszer a Serie A-t, amikor 2008-2010 között az Inter Milan csapatát vezette. Ez idő alatt egy Olasz kupát, egy olasz Szuperkupát és egy Bajnokok Ligáját is nyert. A 2009–2010-es idényében triplázni tudott az Interrel.

Címkék: AS Roma, José Mourinho

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.