2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2023. Szeptember 11. 10:22, hétfő | Világ
Forrás: teraz.sk

Moszkva: Az Egységes Oroszország nyerte a regionális választásokat Ukrajnában

Moszkva: Az Egységes Oroszország nyerte a regionális választásokat Ukrajnában

Az orosz kormányzó Egységes Oroszország párt nyerte meg a regionális választásokat négy, Oroszország által megszállt ukrajnai régióban - jelentették be vasárnap az orosz hatóságok.

Az orosz kormányzó Egységes Oroszország párt nyerte meg a regionális választásokat négy, Oroszország által megszállt ukrajnai régióban - jelentették be vasárnap az orosz hatóságok. A TASR az AFP hírügynökség jelentése alapján számol be erről.

Moszkva azt állítja, hogy tavaly annektálta az ország keleti és déli részén található négy ukrajnai régiót - Donyeck, Luhanszk, Herszon és Zaporizzsja - annak ellenére, hogy nem rendelkezik teljes katonai ellenőrzéssel felettük. Ukrajna és szövetségesei elítélték az Oroszország által ezeken a területeken tartott regionális választásokat, csalásnak minősítve azokat.

Oroszországban vasárnap este értek véget a regionális és helyi választások. A választók több mint 70 százaléka Ukrajna négy, háború sújtotta régiójában az Egységes Oroszországot támogatta a választásokon a Moszkva és a helyi oroszbarát hatóságok által közzétett adatok szerint - jelentették orosz állami ügynökségek.

A hatóságok mobil szavazóhelyiségeket állítottak fel mind a négy megszállt ukrán régióban, ahol Moszkva szerint ukrán dróntámadás is történt egy szavazóhelyiség ellen.

A 2014 óta részben oroszbarát szeparatisták által ellenőrzött Donyecki területen a Kreml-barát hatóságok szerint egy választási tisztviselő is megsérült az ukrán lövésekben.

A szavazásra került sor a Krímben is, amelyet Oroszország 2014-ben annektált.

Közben az ukrán biztonsági erők közölték, hogy összeállítottak egy listát azokról a "kollaboránsokról", akik segítik Oroszországot az ukrajnai regionális választások megszervezésében, és megtorlást ígértek.

Oroszország-szerte regionális és helyi választásokat tartottak a jövő évi orosz elnökválasztás előtt. A következő választás várhatóan legalább 2030-ig meghosszabbítja Vlagyimir Putyin orosz elnök uralmát - írja az AFP.

A regionális szavazások előzetes eredményei az urnazárás után az Egységes Oroszország Kreml-barát jelöltjeinek egyértelmű fölényét jelezték.

Forrás: teraz.sk

Címkék: orosz, szavazás, ukrán

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.