2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. November 28. 15:30, vasárnap | Koronavírus
Forrás: Bloomberg

Moderna: ha szükség lesz rá, 2022 elejére elkészülhet az omikron-vakcina

Moderna: ha szükség lesz rá, 2022 elejére elkészülhet az omikron-vakcina

A cég jelenleg is vizsgálja, mennyire hatékonyak a meglévő oltások az új variánssal szemben.

„Ha teljesen új vakcinát kell kifejlesztenünk, az úgy gondolom, 2022 elejére lehet nagy mennyiségben elérhető,” mondta a BBC egyik műsorában Paul Burton, a Moderna vakcinagyártó orvosi vezetője, aki szerint fontos, hogy a következő hetekben megvizsgálják, a jelenlegi védőoltások milyen mértékben hatásosak a koronavírus omikron variánsával szemben, írja a Bloomberg.

A Moderna több száz dolgozója jelen pillanatban is azt vizsgálja, mennyire hatékony a jelenlegi vakcina az omikron mutáns esetében, de az első eredmények szerint biztos, hogy a vakcina továbbra is komoly védelmet biztosít a koronavírussal szemben. A cég közleményében továbbra is azt javasolja, hogy ne habozzunk a jelenlegi oltásokkal kapcsolatban. A nyugati országok szinte azonnal reagáltak: már néhány eset felbukkanását követően komoly beutazási korlátozások léptek érvénybe. A mutánst Dél-Afrikában fedezték fel, az első esetet jelentő orvos enyhe, de eddig alig tapasztalt tünetekről számolt be. Az érintett afrikai országok rögtön élesen bírálni kezdték a beutazási korlátozásokat, mondván, hogy a nyugati országok vakcinafelhalmozása miatt nehéz a mostani helyzet.

Címkék: Moderna, omikron, vakcina

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.