2024. április 24, szerda - György

Hírek

2023. Február 12. 22:56, vasárnap | Életmód
Forrás: origo

Mit érdemes tudni az akupunktúráról?

Mit érdemes tudni az akupunktúráról?

Az akupunktúra célja a test „csí” (életenergia) egyensúlyának helyreállítása, ami enyhítheti a fájdalmat, javíthat a közérzeten és megszüntetheti egyes betegségek tüneteit.

Az akupunktúra egy ősi kínai gyógyászati mód, amely a test energiaáramlásának befolyásolásával kezeli a betegségeket és fájdalmakat.

Az akupunktúrás kezelés során apró tűkkel stimulálják az akupunktúrás pontokat, amelyek a test különböző területein helyezkednek el (átmérjük kb. 0,5-2 mm). E pontok 12 meridián (energiacsatorna) mentén helyezkednek el, ezeken keresztül az energiaáramlás egyensúlya helyreállítható.

Az akupunktúra hatását számos klinikai vizsgálat igazolja, és sikeresen alkalmazzák fájdalomcsillapításra, stressz kezelésére, alvászavarok kezelésére, emésztési problémák kezelésére, és még sok másra is. Az akupunktúra biztonságos és minimálisan invazív kezelési mód, és általában jól tolerálható a betegek által.

Az akupunktúrával kapcsolatban végzett kutatások azt mutatják, hogy ez az ősi kínai módszer eredményes lehet a következő betegségek kezelésére:

  • nyak-, derék- és hátfájdalom
  • migrén
  • izom- és ízületi fájdalom, reumatológiai problémák
  • alvászavar
  • emésztési problémák
  • asztma
  • depresszió

Ezenkívül az akupunktúrát más betegségek kezelésére is alkalmazzák, mint például a függőségek, a cukorbetegség, a PMS és a klimax.

Az akupunktúra hatékonyságának pontos mértéke továbbra is téma a tudományos kutatások számára, de sok embernek javított már az egészségügyi állapotán. Az akupunktúra azonban nem helyettesíti a hagyományos orvosi kezelést, amely mindenképpen szakemberrel történő konzultációt igényel a megfelelő diagnózis és kezelés meghatározása érdekében. Az akupunktúra nem alkalmazható minden betegségre, és nem garantált a teljes gyógyulás minden esetben, de a hagyományos orvosi kezelés kiegészítéseként javíthatja a betegek állapotát.

Összességében az akupunktúra hatékony alternatív kezelési lehetőség lehet számos betegségre és fájdalomra, de a legjobb eredmény érdekében fontos megfelelő szakemberrel konzultálni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:12, szerda | Életmód

A fogorvosok nem értenek egyet a fogászati segély eltörlésével

A kamara arra is rámutatott, hogy senki sem kommunikált velük az ellátások bevezetéséről vagy visszavonásáról.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.