2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. December 29. 20:07, csütörtök | Koronavírus
Forrás: ujszo.com

Minimális az érdeklődés a koronavírus-vakcina iránt

Minimális az érdeklődés a koronavírus-vakcina iránt

A Markíza televízió a kassai oltóközpont munkatársát, Denisa Fedorčákovát kérdezte:
“Kassán jelenleg a legelterjedtebb vakcinával oltanak, amelyet a koronavírus Ba4-5 omikron-variánsa ellen fejlesztettek ki, ám ez érdeklődés jelenleg

Tavaly, a vakcináció csúcspontján összesen 180 ezer emlékeztető oltást adtak be, idén mindössze 13 ezer dózisról beszélünk – tette hozzá az Egészségügyi Információk Nemzeti Központjának (NCZI) szóvivője, Veronika Daničová.

Érthető az érdeklődés csökkenése, ugyanis aki már be akarta magát oltani, az megtette, jelenleg már csak az egészségügyi állapotuk miatt halmozottan veszélyeztetett cukorbeteg, rákos és idős páciensek kérik a vakcinát - magyarázta Peter Sabaka infektológus.

Forrás: ujszo.com

Címkék: koronavírus, oltás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.