2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. November 17. 18:09, szerda | Világ
Forrás: EVO

Minél mohóbb a filmipar, annál több lesz a kalóz

Minél mohóbb a filmipar, annál több lesz a kalóz

Két probléma van: olyan mennyiségű tartalomhoz lehet szinte egyszerre hozzáférni, ami rontja a filmnézés egyetemes élményét. A másik gond pedig az, hogy hat stream-szolgáltatást kell hozzá havonta megfizetni.

Az Evo (korábbi Evolution) csapat egyik tagja a Torrentfreak internetes magazinnak azt nyilatkozta, hogy a stream-szolgáltatások elterjedése és növekvő száma miatt lettek némi szünet után újra népszerűek az online elérhető illegális másolatok. A csoport álláspontja az, hogy a fájlcserélés azért lett ismét keresett, mert a filmipar profitéhsége nem ismer határokat.

Az Evo tagja elmondta, hogy talán nem lenne olyan nagy az internetes kalózkodás, ha a filmstúdiók kicsit többet törődnének a fogyasztókkal. De azoknak minden olyan dolog mindegy, amely valamit is számít, egyedül a profit, a profit és a profit érdekli őket. A helyzetet súlyosbítja a széttagolt stream-piac. Egy átlagos embernek ezért vagy nagyon gazdagnak kell lennie ahhoz, hogy minden legális tartalomhoz hozzá tudjon férni vagy komoly bajban van, ha azzal kell megbirkóznia, amit az Amazon Prime, az HBO Max, a Disney+, a Netflix, a Hulu és a Paramount+ kitalálnak.

Az Evo többek között feltette a kérdést, hogy mennyire igazságos a filmstúdiók szerint az a jelenlegi rendszer, amelyben egy előfizető először fizet egy csomagért, majd újra pénzt kell kiadnia egy olyan filmhez való hozzáférésért, amelyet egyébként elvileg ingyen kellene megkapnia. S hogy lehetséges az, hogy egy alkotásért, amely egy-két hónapon belül ingyen hozzáférhető lesz a Disney+ kínálatában, eleinte még 30 dollárt kell fizetni.

A fájlcserélő csapat tagadta, hogy a tevékenységét az anyagi haszonszerzős motiválná, sokkal inkább arról van szó, hogy segíteni akarnak azoknak a felhasználóknak, akik nem engedhetik meg maguknak azt, hogy elmenjenek egy moziba vagy a koronavírus-járvány miatt erre nincs lehetőségük.

Címkék: Hollywood, kalóz, torrent

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.