2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2023. Április 13. 13:32, csütörtök | Kzélet
Forrás: Cas.sk

Mikulec átadta az új rendőrautókat

Mikulec átadta az új rendőrautókat

Roman Mikulec megbízott belügyminiszter csütörtökön adta át az első 37 új kivitelű autót. A legtöbb új, sárga-kék dizájnnal ellátott autó a rendőrséghez kerül.

Az új autókat Pozsony, Nyitra és Nagyszombat megyék között osztják szét. A minisztérium összesen 150 autót vásárolt több mint 3,4 millió euróért, amelyeket fokozatosan szállít majd le a gyártó.

A járműveket a rendőrség Pozsonyi, Nyitra és Nagyszombat megyei kapitányságaihoz, valamint a Szlovák Köztársaság Belügyminisztériumának (BM) egységeihez, a Különleges Bűnosztályhoz, illetve a Válságügyi Nemzeti Főkapitánysághoz rendelték. A Szlovák Köztársaság Fegyveres Erőinél is lecseréltek néhány elavult járművet, amelyek már korszerűsítésre szorultak.

“Sikerült az első új matricákkal ellátott járműveket beszerezni, amelyeket ma adunk át végrehajtásra a rendőrség munkatársainak, valamint átadunk néhányat festetlenül” – mondta el Mikulec a sajtótájékoztatón.

Tomáš Oparty, a Szlovák Köztársaság Belügyminisztériumának államtitkára emlékeztetett arra, hogy a 150 jármű megvásárlása része a tárca belső járműparkja felújításának. Az egész projektet tíz évre tervezik. Többek között az emissziós terhelés csökkentését szeretnék elérni.

Oparty azt is hozzátette, hogy a terv a járművek átlagéletkorának csökkentése. Jelenleg a tárca flottájának autói átlagosan tíz évesek, a cél a kor hat és fél évre csökkentése. Ennek köszönhetően szerinte nő az egységek biztonsága, szerviz- és karbantartási megtakarítást és üzemanyagköltség-megtakarítást is hoz. Mikulec hozzátette, hogy a jövőben összesen 800 járműnek kellene érkeznie a minisztériumhoz.

Forrás: cas.sk

Címkék: rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.