2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2020. Június 04. 19:00, csütörtök | Helyi
Forrás: TASR

Mikor ér véget a koronavírus miatt kihirdetett szükségállapot?

Mikor ér véget a koronavírus miatt kihirdetett szükségállapot?

A kormány egyelőre nem sieti el a dolgot. A miniszterek a szakértőkre hagyják a döntést - írja a TASR.

Roman Mikulec belügyminiszter elmondása szerint a szükségállapot eltörlése lesz a csütörtöki válságstáb fő témája. Megerősítette, hogy felveti a szükségállapot eltörlésének lehetőségét. Jaroslav Naď védelmi miniszter szerint, ha a szakértők azt mondják, hogy már nincs szükség szükségállapotra, elég a rendkívüli állapot, akkor a kormány meghozza a megfelelő döntést. A két megkérdezett miniszter egyetértett abban, hogy továbbra is szükség van a rendkívüli állapot fenntartására.

Veronika Remišová a Za ľudí párt miniszterelnök-helyettese indítványozni fogja a szükségállapot eltörlését, mivel szerinte nincs már rá szükség es további fenntartása alkotmányba ütköző. “Itt az idő, hogy visszatérjünk a normális kerékvágásba és elkezdjünk intenzíven dolgozni a gazdasági válság kezelésén" - mondta.

Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter is azon a véleményen van, hogy a szükségállapot fenntartása már nem indokolt.

Branislav Grönling oktatási miniszter szerint a szükségállapot feloldását felelősségteljesen kell kezelnie a kormánynak, és megfontolni, hogy szükség van-e rá vagy sem. A vírushelyzet napról napra változhat. Ennek ellenére Gröhling is az enyhítés mellett van.

Nincs egyetértés a szükségállapot feloldásáról a kormányon belül. A legnagyobb kormánypárt képviselői nagyon óvatosan állnak a témához. Minden a szakértők csütörtöki döntésén múlik. Ha a válságstáb úgy határoz, hogy a szükségállapot fenntartása már nem indokolt, akkor a kormány visszavonja azt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.