2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Február 02. 14:10, kedd | Koronavírus
Forrás: TASR

Mikas megérti az emberek frusztrációját, egy dolgot azonban elfelejtünk

Mikas megérti az emberek frusztrációját, egy dolgot azonban elfelejtünk

A szigorítások enyhítésére nincs nagy tér a közeljövőben. Ezt Ján Mikas tisztifőorvos nyilatkozta a járványügyi bizottság keddi ülését megelőzően.

Elmondása szerint a helyzet súlyos, a kórházak tele vannak, a halottak száma pedig egyre csak nő. „Személy szerint úgy gondolom, hogy kellően szigorú intézkedéseket vezettünk be, de azokat be is kellene tartani,” mondta a tisztifőorvos. Hozzátette, hogy megérti az emberek fáradtságát és frusztrációját. „A társadalom nyomása hatalmas,” tette hozzá azzal, hogy ők is jobb eredményekre számítottak a tesztelést követően.

Mikas feltételezi, hogy a mai ülés témái a rendeletek keményebb betartatása és a szigorúbb ellenőrzések körül forognak majd. Szinte biztos benne, hogy a nagy port kavart „SMS-es kimenő” ügye is terítékre kerül. „Nem ismerem a részleteket, eddig még nem beszéltünk erről. Úgy gondolom azonban, hogy ha mindenki betartaná a meglévő szabályokat, nem volna szükség szigorításokra,” tette hozzá a tisztifőorvos.

A rendőrség általi ellenőrzések mértéke megfelelő. Ezt Roman Mikulec belügyminiszter nyilatkozta a mai járványügyi bizottság ülésének kezdete előtt. Hozzátette, hogy a kormány már nem nagyon tudja szigorítani a kijárási tilalmat, így felelősségteljességre szólította fel az ország lakosait.

Címkék: Mikas, szigorítások

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.