2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2023. Január 14. 11:20, szombat | Sport
Forrás: express.co.uk

Mick Schumacher válthatja Hamiltont a Mercedesnél?

Mick Schumacher válthatja Hamiltont a Mercedesnél?

George Russell szívességet tehet a német pilótának azzal, ha jól teljesít.

Mick Schumacher nemrég tartalékpilótaként csatlakozott a Mercedeshez, ami a nagybátyja szerint akár egy állandó versenyzői ülést is megalapozhat a jövőben. Ugyanis Ralf Schumacher szerint, ha George Russell jövőre ismét legyőzi Lewis Hamiltont a pilóták bajnokságában, az könnyen a hétszeres világbajnok visszavonulásához vezethet. Schumacher korábban a Haas csapat tagjaként két szezont teljesített, mely során összesen 12 pontot gyűjtött. Az amerikai csapat azonban nem hosszabbította meg a vele kötött szerződést, így az ifjú német pilóta autó nélkül marad a 2023-as szezonra.

Új csapatában az lesz a feladata, hogy szimulációs teszteket végezzen, valamint helyettesítse Hamiltont vagy Russelt, ha valamelyik pilóta nem tud rajthoz állni a bajnokság során.

A 23 éves versenyző nagybátyja azonban úgy véli, hogy 2024-ben egy állandó versenyülés is összejöhet, ha Hamiltont a második egymást követő szezonban is legyőzi Russell. „A Mercedesnél is történhet valami” – mondta Ralf Schumacher a Sport1-nek. „Tegyük fel, hogy George Russell ismét gyorsabb Lewis Hamiltonnál. Akkor akarja majd egyáltalán folytatni a hétszeres bajnok? Mindenképp izgalmas lesz.” – tette hozzá a hatszoros futamgyőztes Ralf Schumacher. „De Lewis és a Mercedes között olyan szoros bizalmi kapcsolat van, hogy pilóta saját maga dönthet a jövőjéről. A pénz mindenesetre semmiképp nem játszik majd szerepet nála, mivel abból nem szenved hiányt. Az lesz a döntő, hogy melyik pilóta vezetési stílusához passzol majd jobban az idei autó.” – zárta gondolatait Michael Schumacher öccse.

forrás: express.co.uk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.