2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. November 30. 00:47, kedd | Sport
Forrás: HVG / Youtube / France Football

Messi nyerte az Aranylabdát

Messi nyerte az Aranylabdát

Hetedik alkalommal ítélték oda az argentin csatárnak a legjobb játékosnak járó Ballon d`Or-t, azaz a FIFA Aranylabdáját.

Hétfőn este Párizsban adták át a Nemzetközi Labdarúgószövetség legrangosabb díját, az Aranylabdát, amelyet 2008 és 2017 között vagy Lionel Messi vagy Cristiano Ronaldo vihetett haza. Nos, ismét nosztalgiázhatunk egyet, idén ugyanis megint az argentint hozták ki győztesnek, immár hetedszer. Messi több mint húsz évig volt a katalán Barcelona futballistája, 2021 nyarán igazolt ingyen Párizsba szerződése lejártával. A Barcelonával a 2020-2021-es szezonban nem nyert semmit, viszont az argentin válogatottal elhódította a Copa Américát nyáron. A díját Luis Suárez, Messi korábbi csapattársa adta át.

Második helyen az a Robert Lewandowski végzett, aki tavaly is a legesélyesebb várományosa volt a díjnak, a koronavírus okozta járvány miatt azonban elmaradt az ünnepi átadó. Sokan igazságtalannak tartják, hogy az eszméletlen formában játszó Bayern-játékos elé ismét mást hoztak be, egyesek szerint ennek „francia” okai vannak: a FIFA egy francia szervezet, Franciaországban hozták létre, és franciák vezetik zömében, az Aranylabda győztesét pedig a France Football szavazása dönti el.

Messi idén igazolt a fővárosi PSG csapatához.

A díjra 2021-ben Messi és Lewandowski mellett esélyesnek tartották a Real Madrid új csapatkapitányát, Karim Benzemát, valamint a Chelsea csapatával Bajnokok Ligáját, az olaszokkal pedig Európa-bajnokságot nyerő Jorginhót is.

A 2021-es Aranylabda Top 10-es shortlistje a következőképpen alakult:
Lionel Messi (Barcelona-PSG)
Robert Lewandowski (Bayern München)
Jorginho (Chelsea)
Karim Benzema (Real Madrid)
Ngolo Kanté (Chelsea)
Cristiano Ronaldo (Juventus-Manchester United)
Mohamed Salah (Liverpool)
Kevin de Bruyne (Manchester City)
Kylian Mbappé (PSG)
Gianluigi Donnarumma (AC Milan-PSG)

Címkék: Aranylabda, Messi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.