2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2021. Január 11. 21:38, hétfő | Világ
Forrás: cas.sk

Merkel szerint nem volt helyes letiltani Trump közösségi oldalait

Merkel szerint nem volt helyes letiltani Trump közösségi oldalait

Angela Merkel német kancellár szerint nem volt jó döntés Donald Trump leköszönő amerikai elnök közösségi oldalait tartósan letiltani – tájékoztat az AFP hírügynökség.

Merkel szóvivője hétfőn azt nyilatkozta, hogy a kancellár szerint problémás döntés Trump közösségi oldalait tartósan leblokkolni, ugyanis a szólásszabadságról nem a közösségi oldalak vezetőségének kéne döntenie. Szerinte ezt a szabadságot kizárólag jogilag, törvényesen lenne szabad korlátozni. „A kancellár ilyen tekintetben az amerikai elnök profiljainak tartós letiltását problémásnak tartja“ – mondta a szóvivő. Trump pénteken összeesküvéssel vádolta meg a Twitter közösségi oldalat, ugyanis szerinte az összefogott politikai ellenfeleivel, hogy „elhallgattassák“ őt. Ezt nem sokkal letiltása után jelentette be Trump. A Twitter azután zárta ki fiókjából Trumpot, hogy szimpatizánsai betörtek a washingtoni Capitolium épületébe és ezzel megszakították a Szenátus és a Képviselőház ülését, melyen elismerték a demokrata Joe Biden nyereségét a novemberi elnökválasztásokon. A Facebook a leköszönő amerikai elnök fiókját határozatlan időre függesztette fel, ugyanis lázító tartalmat osztott meg, mely erőszakot eredményezett Washingtonban. Ezt a Facebook alapítója és elnöke, Mark Zuckerberg jelentette be múlthét csütörtökön. Hozzátette, hogy a tiltás, amelyet szerdán 24 órára jelentettek be, meghosszabbodott, mivel Trump szerinte ezt a platformot használta, hogy erőszakos lázadást szítson a demokratikusan választott kormány ellen.

Címkék: merkel, Trump

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.