2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2020. Július 13. 11:30, hétfő | Helyi
Forrás: TASR

Melyik szlovákiai város élvezheti a legtöbb napsütést?

Melyik szlovákiai város élvezheti a legtöbb napsütést?

Szlovákia legdélebben fekvő városának jut a legtöbb napsütés az egész országban. Párkány rengeteg programmal várja látogatóit.

A Duna bal partján fekvő határváros rengeteg programlehetőséggel várja látogatóit a nyár folyamán. Dominika Blahákova, a város alpolgármestere tájékoztatta a TASR-t.

A város legfőbb attrakciója minden kétséget kizárva a termálfürdő, amely a immáron 9 medencével, csúzfákkal, Go-karttal, mini golffal várja a kikapcsolódni vágyó turistákat. A legmelegebb nyári napokon akár 10 000 látogatót is fogadni képes fürdő az idei szezonra egy új medencével bővült.


A városban biciklimegosztó rendszer is működik. A Mária Valéria Bike szolgáltatás segítségével áttekerhetünk akár a Duna túlsó partjára, Esztergomba is. Jó hír a kerékpárok kerékpárok szerelmeseinek, hogy a városon keresztül halad az EuroVelo 6 elnevezésű bicikliút is, amely végtelen sportolási lehetőséget biztosít profiknak és kisgyermekes családoknak egyaránt.

A történelmi belvárosban rengeteg kikapcsolódási lehetőség található. Kávézók, éttermek, múzeumok és galéria is várja a látogatókat.

Az alpolgármester hozzátette, hogy a koronavírus terjedése ellen hozott intézkedéseket a város és a fürdő is betartja. 


A Csallóközből, de még Pozsonyból sincs túl messze Szlovákia legnaposabb és legdélebbi városa. Párkány mindenképp megér egy hétvégi kiruccanást.

Nyitókép: tripadvisor.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.

2024. Május 17. 10:09, péntek | Világ

Ezen a napon: Május 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Május 17. 09:50, péntek | Magyarország

Orbán: Imádkozunk, hogy Fico minél hamarabb felépüljön

Emlékszem, amikor Szerbiában lelőtték Zoran Djindjic volt miniszterelnököt. Európának azt a területét veszélyes régiónak tartották. Akkor mindenki megdöbbent és elborzadt - mondta Orbán Viktor.