2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. November 28. 23:50, hétfő | Magyarország
Forrás: HVG

Megszűnik a benzinárstop Magyarországon?

Megszűnik a benzinárstop Magyarországon?

A Miniszterelnökség szerint csak akkor lesz fenntartható az ársapka, ha zavartalan marad a kőolajszállítás Oroszországból, illetve a százhalombattai finomító is folyamatosan működni fog.

Egy éve lépett érvénybe Magyarországon az üzemanyagoknál alkalmazott ársapka. Gulyás Gergely szavai szerint az intézkedés mérsékelte az inflációt, kivezetni azonban nehéz. Ahol ki kellett vezetni, kivezették, de ahol a családvédelmet szolgálja, ott fenntartják, amíg nem érkezik jobb ötlet – magyarázta.

Az ellátással azonban adódtak problémák. A kisebb benzinkutak a héten sem fognak üzemanyagot kapni, a nagyobb láncok pedig már korlátozásokat terveznek bevezetni.

A kormányzatnak el kell döntenie, hogy árat szabályoznak vagy üzemanyaggal látják el a piacot. A korlátozások mára nagyobb kárt okoznak, mint amilyet az árnövekedés okozott a múltban - nyilatkozta az ATV-nek Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára.

Forrás: hvg.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Január 25. 12:10, csütörtök | Magyarország

Hatalomátvételt kísérelt meg egy fegyveres csoport Magyarországon

A csoport tagjai többek közt azt is kijelentették, hogy le akarják tartóztatni a magyar kormány korábbi és jelenlegi tagjait.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 17. 10:12, szerda | Életmód

A fogorvosok nem értenek egyet a fogászati segély eltörlésével

A kamara arra is rámutatott, hogy senki sem kommunikált velük az ellátások bevezetéséről vagy visszavonásáról.