2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Október 14. 14:35, csütörtök | Koronavírus
Forrás: TASR

Megnyitották a regisztrációt a harmadik oltásra

Megnyitották a regisztrációt a harmadik oltásra

Már él a regisztrációs oldal a COVID-19 betegség elleni oltás harmadik adagjának igénylésére – tájékoztatott az Egészségügyi Minisztérium. Az oltás továbbra is önkéntes.

Egyelőre azonban csak a legyengült immunrendszerrel rendelkező polgárok jelentkezhetnek. Erről Zuzana Eliášová, az egészségügyi tárca szóvivője tájékoztatott. „Az Országos Egészségügyi Információs Központ (NCZI) az egészségbiztosítók listái alapján mától (október 13.) minden érintettnek SMS-üzenetet küld,” nyilatkozta a szóvivő. Az SMS megérkezte után az érdeklődők a www.korona.gov.sk vagy a www.vakcinacia.nczisk.sk oldalon regisztrálhatnak.

„Csak azok regisztrálhatnak, akik megkapják az SMS-t,” figyelmeztetett Eliášová, majd hozzátette: SMS bemutatása után regisztráció nélkül is beadható a vakcina az oltóközpontokban. Azokat a diagnózissal rendelkező betegeket, akik egyébként jogosultak volnának a harmadik oltásra, de nem kapták meg az SMS-t, a minisztérium arra kéri, minél hamarabb keressék fel kezelőorvosukat. Csakis ő állíthatja ki a megfelelő beutalót.

A szóvivő rámutatott, hogy a harmadik oltás csak négy héttel a második után adható. „Azt tanácsoljuk minden érintettnek, hogy a harmadik oltás előtt konzultáljon a kezelőorvosával,” mondta. Eliášová hozzátette, hogy az egészségügyi dolgozók és a szociális intézmények lakói hat hónappal a második oltás után kaphatják meg a harmadikat. „Akik átestek a COVID-19 betegségen, és megkapták a vakcina mindkét adagját, azokat egyelőre nem oltják a harmadikkal.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 17. 10:12, szerda | Életmód

A fogorvosok nem értenek egyet a fogászati segély eltörlésével

A kamara arra is rámutatott, hogy senki sem kommunikált velük az ellátások bevezetéséről vagy visszavonásáról.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.