2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2020. Szeptember 25. 15:33, péntek | Tech
Forrás: index

Megjött az új népi Tesla

Megjött az új népi Tesla

Elon Musk és csapata nem elégszik meg azzal, hogy az eladások 80 százalékával magasan dominálják az amerikai elektromosautó-piacot, és piaci értékét tekintve a Tesla a világ legértékesebb autógyára.

Mára már presztízskérdés lett abból, hogy a Tesláé legyen az elektromos gépkocsik non plusz ultrája.

Tehát, ha bármely konkurense bemutat egy új, minden eddiginél erősebb és gyorsabb elektromos modellt, a Tesla válaszként biztosan előrukkol egy annál is gyorsabb és erősebb autóval. Így történt ez például a Model S Plaid esetében is, melynek bemutatóját a várva várt Battery Dayre, vagyis akkumulátor napra időzítette a cég. Valószínűleg ez annak is köszönhető, hogy mindössze néhány napja jelentette be az egyik Tesla-riválisnak szánt vállalat, a Lucid Motors, hogy 2021-ben érkezik új szuperautója, az AIR, amely gyorsabb és erősebb lesz minden eddigi Teslánál, a Porsche Taycan Turbo S-nél (amely megtévesztő neve ellenére elektromos autó), de még a McLaren 720s-nél is. Viszont az új AIR-t már most lekörözi a Tesla új Model S Plaidje, amely 2 másodperc alatt gyorsul 0–ról 100-ra, 300 km/h feletti végsebességre képes, 1100 lóerős teljesítményt nyújt és 800 km feletti hatótávolságot ígér. Az ára 140 000 dollár.

A Tesla, másik újdonságának köszönhetően talán egyszerre birtokolhatja a „világ legdrágább és legolcsóbb, teljesen önvezető autó gyártója” címet. Bejelentésre került az új „népi” Tesla is, amelyet 25 000 dollár körüli áron kínál majd a cég. A modell ezzel átveszi a jelenlegi legolcsóbb autójuk, a Model 3 szerepét, amely nem sokkal a bemutatása után Amerika és egyben világ egyik legnépszerűbb elektromos autója lett. A legnagyobb szenzáció azonban az ezt lehetővé tevő technológia, vagyis az új 4860-nak elnevezett akkumulátorcella bemutatása volt. Ez az akkucella a jelenleginél ötször nagyobb energiát, hatszor nagyobb teljesítményt és nagyobb hatótávolságot ígér, mindezt a jelenleginél jóval olcsóbb áron, lehetővé téve az elektromos autózás árának további csökkentését.

Musk szerint ez az az ár, ahol az elektromos autók már minden szempontból igazán komoly vetélytársat, mindenki számára elérhető alternatívát jelentenek majd, különösen akkor, ha a Tesla, vezére ígéretéhez híven, maga veszi kézbe az akkumulátorok gyártását. A Tesla így már közel járhat a hozzávetőlegesen 100 dollár per kwh áras álomhatárhoz a jelenlegi 150-200 dolláros költségek helyett.

Címkék: Elon Musk, TESLA

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 13. 15:17, szerda | Tech

A Netflix után az HBO Max is letiltja a fiókmegosztást

A streaming platform ezt "jelentős lehetőségnek" tekinti a profit növelésére.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.