2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2021. November 07. 16:39, vasárnap | Kzélet
Forrás: TVNoviny

Megint nem bírtak magukkal: oltásellenesek zavargása a pöstyéni Lidlben

Megint nem bírtak magukkal: oltásellenesek zavargása a pöstyéni Lidlben

Márpedig ők tüntetni fognak! Vasárnap oltásellenesek egy csoportja lepte el a pöstyéni Lidl bejáratát a kormány járványügyi rendeletei ellen tüntetve.

A tüntetők nem véletlenül választották a pöstyéni szupermarketet, korábban itt zajlott az ominózus összezördülés antivaxerek egy csoportja és a rendőrség között. A mai csoport tagjai kifejezve nemtetszésüket maszk nélkül indultak el vásárolni, fittyet hányva a biztonsági előírásokra, valamint a személyzet többszöri figyelmeztetésére. Az üzletlánc biztonsági emberei azonnal riasztották a rendőrséget. Az incidensről videó is készült:

Az utóbbi hetekben többször is előfordult hasonló eset. A maszk-, vakcina-, vírus- és kormányellenes tüntetők egy csoportja a bevásárlóközpontokat és az élelmiszerüzleteket vette célba. Ezek az emberek tüntetőleg maszk vagy egyéb légutakat eltakaró védőfelszerelés nélkül grasszálnak az üzletben, ráadásul kimondottan agresszíven viselkednek. Többször előfordult, hogy konfliktusba keveredtek az üzletek alkalmazottaival, de egyesek a rendőröknek is nekimentek. Csütörtökön odáig fajult a dolog, hogy a rendőröknek erőszakot kellett alkalmazniuk a törvénysértőkkel szemben. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a rend őrei előbb nyugodt szóval próbálták oldani a helyzetet, majd amikor ez sem vezetett semmire, kitört a káosz. Az akcióban egy rendőr könnyebben megsérült, a sebeit azonnal ellátták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.