2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2023. Január 26. 10:00, csütörtök | Rendőrségi
Forrás: aktuality.sk

Meghosszabbítja a cseh kormány a határellenőrzést

Meghosszabbítja a cseh kormány a határellenőrzést

Csak a rendőrök maradnak a helyszínen – a katonák és a vámhatóság nem lesz már jelen a határátkelőhelyeken.

A cseh kormány úgy döntött, hogy meghosszabbítja az ideiglenes szúrópróbaszerű ellenőrzéseket a szlovák határon. Petr Fiala cseh kormányfő szerdán, a kormányülés után közölte, hogy ez egy újabb lépés a határellenőrzés fokozatos csökkentése érdekében.

Fiala szerint a meghozott intézkedések pozitív hatással voltak az illegális migráció visszaszorítására. „Szeptemberben 8 000 illegális határátkelőt vettek őrizetbe, januárban már csak 53 személyt. Az intézkedések működnek és hatékonynak bizonyultak” – mondta a cseh miniszterelnök. Hozzátette, hogy ha sikerül fenntartani az elfogott migránsok alacsony számát, az ellenőrzést teljesen megszüntetik.

Vít Rakušan cseh belügyminiszter megjegyezte, hogy 140 embercsempész is vettek őrizetbe. „Ezt óriási sikernek tartom. Ők azok a bűnözők, akik az emberi nyomorúsággal kereskednek” – mondta a belügyminiszter.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.